Subota, 24 srpnja, 2021

Crnadak u uzvratnoj posjeti državi Katar

Nemojte propustiti

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak od 12. do 14. oktobra boravi u uzvratnoj posjeti Državi Katar na poziv ministra vanjskih poslova Katara Kalida bin Mohameda Al-Atije.

Programom posjete predviđeno je da se Crnadak sastane i s emirom Katara šeikom Tamimom bin Hamadom Al-Tanijem, premijerom Abdulahom bin Naserom bin Kalifom Al-Tanijem, te s ministrom ekonomije i trgovine Ahmedom bin Jasimom Al Tanijem.

Crnadak će sagovornike informirati o nepretku BiH u evrointegracijama, te posebno o mogućnostima katarskih investicija u okviru infrastrukturnog dijela Konektiviti agende 2020, Berlinskim procesom i ekonomskim reformama.

Bit će vođeni razgovori i o ekonomskoj saradnji, o aktuelnim globalnim temama, posebno o situaciji na Bliskom istoku, kao i zajedničkoj borbi protiv ekstremizma i nasilja, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Reagovao još jedan političar iz Srbije: Inckov potez je težak udarac velikosrpskim politikama u Srbiji i RS

GDF je oštro osudio reakciju srpskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika i uvrede koje je iznio na...

Možda vas zanima i ovo