Utorak, 18 svibnja, 2021

Crnogorci poručuju: Mi vam nećemo tražiti 100 eura na dan!

Nemojte propustiti

Crnogorska turistička zajednica trlja ruke. Službenici ove institucije jučer su u Sarajevu bili zadovoljni ponašanjem svojih hrvatskih kolega koji do apsurda dovode primjenu instrukcija iz Brisela, piše Avaz.

budva-plazaPrema tim instrukcijama, jasno je propisano da se od putnika koji ulaze u EU ne traži 100 eura za svaki dan boravka, naprimjer, već da svako ko unosi više od 10.000 eura to treba prijaviti na granici.

– Mi ne tražimo 100 eura na pokaz za svaku osobu koja ulazi u Crnu Goru. Niti ćemo to tražiti. Za odmor u Crnoj Gori treba vam važeća lična karta ili pasoš za maloljetno dijete i to je zahtjev EU kojeg se moramo pridržavati. Sve ostalo je kako je i do sada bilo, a naše su cijene povoljnije nego u Hrvatskoj u svakom slučaju. One su na nivou prošlogodišnjih – kazao je Faruk Čaluk iz Turističke zajednice Crne Gore u Sarajevu, a citira ga Avaz

On dodaje i da je instrukcija Vlade Crne Gore da se tokom sezone turisti ne zadržavaju na graničnim prijelazima, već da se propuštaju da se ne bi stvarale gužve.

– Nikad na granici s Crnom Gorom nisam čekao duže od 10 minuta – tvrdi Čaluk.

Dodaje da se ipak može desiti da neko ostane i više od 10 minuta ako je gužva na granici, ali i naglašava da to zasigurno neće biti dugotrajna čekanja.

(Bh-index/Avaz)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ivanić izvrijeđao Dodika: Izvinjavam se na rječniku, ali sa njim ne može drugačije, … To je već slučaj za medicinu

-Nema nijedne odluke koju sam ja donio, a tiče se vježbe na Manjači. Da postoji, ne sumnjam da bi...

Možda vas zanima i ovo