Subota, 19 lipnja, 2021

Crnogorski fudbaleri tuže klub zbog kondicionog treninga

Nemojte propustiti

Fudbaleri Mogrena Bracan Popović i Veselin Bojić završili su u budvanskoj hitnoj pomoći, nakon jednog od napornih treninga, koje danima obavljaju u podne po najžešćoj vrućini, prenose “Vijesti”.

Popović koji je tokom treninga kolabirao, gotovo u besvjesnom stanju prevezen je do hitne pomoći, gdje mu je konstatovan izuzetno visok krvni pritisak i znatno povećan nivo šećera u krvi, a slične simptome imao je i Bojić.

“Stav kluba je da ne računa na nas u narednoj sezoni, što je legitimno pravo. Mi, međutim, imamo ugovore na još godinu dana, a klub nam i duguje novac iz prošle sezone. Meni su ponudili da izmire dugovanja i da dobijem papire, ali meni to nije odgovaralo, već sam tražio da ostanem i da mi se obezbijede treninzi”, rekao 36-godišnji Bojić, legenda crnogorskog klupskog fudbala i bivši kapiten Rudara i Čelika.

On je naveo da je Popović želio u Mladost, ali nije mogao zbog neisplaćenih dugovanja. Dobili su od trenera Ranka Zirojevića i poseban program priprema, iako svi igrači pod ugovorom moraju imati ravnopravan tretman. Ali nisu Bojić i Popović ugrozili zdravlje zbog toga, već zbog termina i intenziteta treninga.

Veselin Bojić (Foto: Vijesti.me)
Veselin Bojić (Foto: Vijesti.me)

“Od 15. jula treniramo na Jazu u nenormalno vrijeme, u podne, po najvećem Suncu, izuzetno jake kondicione treninge. Trčanje, pa trbušnjaci, vježbe snage i ono što je posebno interesantno, nosimo jedan drugog na rukama” dodao je Bojić za “Vijesti”.

“Uvijek sam bio maksimalno spreman, volim da treniram i vježbam, ali takve treninge ne mogu da izdrže ni specijalci”, iskren je Popović, nekadašnji fudbaler Budućnosti, Mladosti i Lovćena.

“Takav sam da nema šanse da ne odradim trening maksimalno. Ali, tijelo nije izdržalo, odjednom mi se pomračila svijest, izgubio sam je potpuno. U hitnoj pomoći su konstatovali izuzetno visok pritisak, povećan šećer, ugroženo mi je zdravlje”, kaže Popović.

Zbog čega je takav odnos kluba i trenera Zirojevića, njima nije jasno.

“Prošle sezone za Zirojevića smo bili Boja i Pop, a sada Bojić i Popović”, rekao je Bracan Popović.

Pored svega, igračima nije omogućeno ni da se zaštite ili bar olakšaju sebi uslove treniranja.

“Nije mi dozvolio da treniram sa kačketom na glavi, iako zimi treniramo sa kapama, a ne diramo loptu. Nemamo ni obezbijeđenu vodu, o fizioterapeutu da ne govorim, nismo obavili ni ljekarske preglede. Kad sam pitao Zirojevića o čemu se radi, rekao mi je samo da želi da bude ispravan pred bogom, šta god to značilo”, rekao je Bojić.

On i Popović zahvaljujući ljekarskim nalazima neće trenirati narednih dana, i nadaju se da u to vrijeme neće trenirati ni omladinci Mogrena.

“Ta djeca treniraju takođe u podne. Neki od njih su plakali juče, neki i došli da nas vide. Brinem zbog njih”, zaključuje Popović.

Tandem Mogrena se za pomoć obratio Udruženju profesionalnih fudbalera Crne Gore.

“Neprihvatljivo je to što se događa. To je kršenje prava igrača i primjer specifičnog oblika interne diskriminacije. Sakupit ćemo sve činjenice i uraditi sve da zaštitimo igrače. Da su nam se javili čim su dobili takav raspored treninga i saopštili da nisu obavili ljekarske preglede odmah bi dobili savjet da ne treniraju pod takvim uslovima”, rekao je Željko Janović, predsjednik Udruženja.

“Pričali smo i sa Dejanom Savićevićem, podržao nas je u svemu”, dodao je Veselin Bojić, a Popović je najavio podizanje krivične prijave zbog ugrožavanja života.

Izvor: Vijesti.me

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Spreman prijedlog odluke o potvrdama: Kovid-pasoši iz Bosne i Hercegovine će važiti i u EU

Potvrda bi trebala biti međunarodno priznata i u punom kapacitetu omogućavati građanima BiH putovanja po zemljama Evrope i svijeta. Bosna...

Možda vas zanima i ovo