Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

Čudna pojava na Jablaničkom jezeru izazvala brojne reakcije: “Treba uzeti brašna za svaki slučaj”

Nemojte propustiti

Na Facebook stanici Crne hronike pojavio se snimak vira na ovom jezeru. Mnogi građani su na humorističan način prokomentarisali ovaj prirodni fenomen.

Nakon nekoliko vrelih dana u Bosnu i Hercegovinu je jučer stiglo osvježenje.

Temeprature su značajno pale, pa je tako jutros živa u termometru pokazivala od 8 koliko je izmjereno na Bjelašnici, do 19 koliko je mjereno u Trebinju.

Danas će preovladavati pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa jačim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini južnog i jugoistočnog smjera.

Ova nagla promjena vremena uslovila je jednu čudnu prirodnu pojavu na Jablaničkom jezeru.

Jezera inače važe za najmirnije vode, ali, po nekom nepisanom pravilu, ona odnesu i najviše žrtava.

Iznenadna pojava vrtloga, strujanje vode, a sve objedinjeno u “nepoznavanju rizika” osnovni su razlozi zbog kojih bi trebalo dobro razmisliti prije no što zaplivate u jezeru.

Razlog tome su virovi koji se javljaju upravo nakon nagle promjene vremena i razlike između temperature vode i zraka.

Na Facebook stanici Crne hronike pojavio se snimak vira na ovom jezeru. Mnogi građani su na humorističan način prokomentarisali ovaj prirodni fenomen.

“Da nisu možda vanzemaljci?”, “Treba uzeti brašna za svaki slučaj”, “Šta je ovo izgleda jezivo, neću se više nikada kupati tu”, bili su neki od komentara.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dostavljač otpušten nakon što je poslao privatnu poruku djevojci kojoj je donio hranu: “Ej, kakva je bila hrana jučer”

Regionom se širi screenshot navodne poruke jednog dostavljača iz Srbije mušteriji. "Ej, kakva je bila hrana jučer? Dostavljač", može se...

Možda vas zanima i ovo