Ponedjeljak, 26 rujna, 2022

Čudna pojava na nebu koja je sinoć uznemirila građane očekuje se i večeras

Nemojte propustiti

Za večeras najavljuju da će StarLinkovi biti vidljivi večeras od 21:48 do 21:50 sati, a kretati će se iz smjera sjeverozapada prema jugozapadu i biti će prilično nisko nad horizontom

Nesvakidašnja svjetlost koja se sinoć pojavila na nebu i uznemirila brojne građane Balkana očekuje se i večeras. Naime, radi se o novim StarLink satelitima tvrtke SpaceX Elona Muska, a Hrvatski astronomski savez objavio je na Facebooku kako ćemo ih moći vidjeti i večeras.

“Ono što se vidjelo na nebu su novi StarLink sateliti tvrtke SpaceX gospodina Elona Muska koji služe pružanju usluge globalnog Interneta. Kad ih puste iz rakete idu jedan za drugim pa se onda šire i idu paralelno vrlo blizu jedan drugome dok se ne rašire i ne stignu svaki u svoju orbitu”, naveli su na Facebooku iz HAS-a kazavši kako su bili zasuti porukama.

Za večeras najavljuju da će StarLinkovi biti vidljivi večeras od 21:48 do 21:50 sati, a kretati će se iz smjera sjeverozapada prema jugozapadu i biti će prilično nisko nad horizontom te će biti u nešto široj formaciji nego sinoć.

StarLink će biti vidljiv i u BiH, barem u dijelovima gdje nije oblačno vrijeme.

Interesantno za vas

Izdvajamo

CIK prvi put na Općim izborima uvodi supervizore: Reagirat će odmah u slučaju drastičnog kršenja zakona

Neće se miješati u rad općinskih izbornih komisija, osim u slučaju drastičnog kršenja zakona kada će odmah reagirati, te...

Možda vas zanima i ovo