Četvrtak, 20 siječnja, 2022

Čudo: Beba oživjela poslije majčinog poljupca

Nemojte propustiti

Jennifer Lawson opraštala se od svoje djevojčice na samrti i njen nježni poljubac, pun tuge i bola, vratio je u život malu Alice.

Doktori su Jennifer rekli da nema nade za njenu 14-mjesečnu Alice, koja je pretrpila teške posljedice meningitisa. Ležala je u bolnici u komi, priključena na aparate za održavanje života. Doktori su došli da od male Alice uzmu organe za transplantaciju kako bi barem spasli neke druge živote…
 
Bio je to najteži trenutak za Jennifer. Doktori su joj saopštili da njena kćerka neće preživjeti meningitis. Bubrezi su joj otkazali, a onda je doživjela i srčani udar. Skrhana bolom Jennifer je došla u bolnicu da se oprosti od svoje kćerke. Uzela ju je u naručje i poljubila u čelo, a doktori su čekali da isključe mašine uz pomoć kojih je živjela. Njeni organi trebalo je da budu donirani kako bi se spasili životi druge djece, piše Daily Mail.
Ali desilo se čudo, poslije majčinog poljupca, Alice je prodisala svojim plućima. Doktori i njena porodica nisu mogli da vjeruju.
 
“Htjela sam da joj kažem koliko je volimo. Nadala sam se da će me čuti. Obraćala sam joj se kao da sjedi pored mene dok sam je držala u naručju. Onda sam osjetila otkucaje njenog srca, njenu toplinu. Govorila sam joj koliko sam ponosna na nju, ali da je vrijeme da ide. Onda sam legla pored nje”, sjeća se Jennifer tog dana.
 
U sobi su bili ona, njen muž Phil i doktori.
 
“Poljubila sam je misleći kako je to posljednji put. Onda se desilo čudo. Alice nije umrla. Odlučila je da živi i diše svojim plućima”, presretna je Jennifer.
 
Doktori koji su došli po organe male Alice, samo su se okrenuli i napustili sobu. Nekoliko nedjelja kasnije, Alice je napustila bolnicu i krenula u školu za djecu sa posebnim potrebama. Čeka je operacija lijeve noge i hrani se kroz cjevčicu u njenom stomaku jer se još nije dovoljno oporavila da može sama da guta.

“Kad uđem u njenu sobu i gledam je, shvatim koliko smo sretni Phil i ja. Ona je naše malo čudo”, neizmjerno je sretna mama.

 

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Samantha Power doputovala u Bosnu i Hercegovinu

Da je doputovala u BiH, sama je potvrdila Power na svom Twitteru. Samantha Power, administratorica Američke agencije za međunarodni razvoj,...

Možda vas zanima i ovo