Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Čudotvorni lijek za rak: Otrov koji vas može ubiti brže od karcinoma

Nemojte propustiti

Vitamin B 17 koji se nalazi u košticama marelice sve je popularniji alternativni lijek za rak, no stručnjaci upozoravaju na njegovu toksičnost i opasnost uzimanja.

Alternativne metode liječenja raka često predstavljaju posljednju slamku nade kroničnim bolesnicima s rakom, osobito kod onih vrsta s vrlo malom stopom izlječenja ili preživljavanja. Zbog toga su čudotvone metode vrlo popularne, a jedna od njih je liječenje karcinoma vitaminom B17, koji se još naziva amygdalin ili laetrile. Taj je vitamin prvi put otkriven u gorkom bademu, a kasnije i u košticama marelice zaslugom kemičara Ernsta T. Krebsa.

Vitamin B17 se sastoji od 1 molekule benzaldehida (benzaldehyde), 1 molekule hidrocijanida (HCN – hydrogen cyanide) i 2 molekule glukoze (šečera). Benzaldehid i cijanid su otrovni elementi, a zagovornici ove metode liječenja raka tvrde kako ti toksični elementi ciljaju samo maligne stanice. No, znanstvenici upozoravaju kako cijanid u tom lijeku može ubiti bolesnika prije samog raka.

“Uzimanje cijanida u košticama marelica rezultira opasnim nuspojavama, poput gubitka osjeta i utrnuća prstiju, ali i smrti ako se otrov nagomila u tijelu”, stoji u upozorenju britanske Agencije za standarde hrane i lijekova.

I na internetu je moguće kupiti koštice marelice po cijeni već od 10KM za 200 grama, a većina web stranica koje ih prodaju preporučuju konzumiranje od 10 do 12 koštica na dan za sprečavanje širenja tumora, što je polovica doze za koju je utvrđeno da je smrtonosna za zdravog čovjeka. Kod pacijenata liječenih kemoterapijom i oslabljenog imuniteta, već i ta doza može biti fatalna.

Prema znanstvenicima, ako se već koriste koštice marelice, tada bi maksimalna doza trebala biti manje od polovice velike koštice na dan, piše Daily Mail.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Washingtonu se sastali Denis Zvizdić i Matthew Palmer

"Saglasili smo se da u izmjenama izbornog zakona treba naći demokratsku ravnotežu kolektivnog i individualnog, uz obavezno jačanje integriteta...

Možda vas zanima i ovo