Četvrtak, 17 lipnja, 2021

Čule se sirene u Sarajevu, građani zbunjeni

Nemojte propustiti

U okviru projekta uspostavljanja sistema obavještavanja i uzbunjivanja građana općine Centar u slučaju prirodnih i drugih nesreća (SOUG), Služba za civilnu zaštitu središnje sarajevske Općine je danas izvršila probu sirena.

U 12 sati je emitiran signal za prestanak opće opasnosti (u trajanju 60 sekundi) kako bi se provjerio rad sistema za uzbunjivanje na devet lokacija na području općine Centar gdje su postavljene sirene, a to su: zgrada Općine Centar, objekti gdje su sjedišta mjesnih zajednica „Soukbunar“, „Koševsko brdo“, „Hrastovi-Mrkovići“, „Betanija-Šip“ i „Pionirska dolina-Nahorevo“, zatim zgrada Poljoprivredne zadruge Nahorevo, te lokacija na Bjelavama gdje je sjedište Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Bjelave“ i u krugu vodovoda na Crnom vrhu.

Sistem je ponovno uspostavljen nakon što je raniji devastiran u toku rata. Za realizaciju ovog projekta je iz budžeta Općine Centar izdvojeno 218.598 maraka.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Važna obavijest za one koji putuju u ovu evropsku državu

Putnici koji putuju sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Basel (MLH) moraju ispunjavati sljedeće uslove Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla nedavno su...

Možda vas zanima i ovo