Petak, 15 listopada, 2021

Cvijanović ide Dodikovim stazama: Predsjednica RS-a sazvala sastanak zbog odluka Ustavnog suda BiH

Nemojte propustiti

Potez predsjednice RS-a dolazi svega dan nakon što je Dodik izjavio da će sazvati posebnu sjednicu NSRS-a zbog iz istih razloga.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović će u petak održati sastanak sa predstavnicima institucija i predsjednicima svih parlamentarnih stranaka u RS.

Razlog zbog kojeg Cvijanović saziva relativno hitan sastanak su nedavne odluke Ustavnog suda BiH o Zakonu o šumama.

Potez predsjednice RS-a dolazi svega dan nakon što je Dodik izjavio da će sazvati posebnu sjednicu NSRS-a zbog iz istih razloga. On je rekao kako će dati prijedlog da se protiv svakog sudije podnese prijava zbog kršenja Ustava BiH.

Nije rekao kada planiraju zakazati sjednicu, ali je naveo da bi to trebalo da se desi u naredne tri sedmice. Dodao je kako će rad u zajedničkim institucijama ostati nepromijenjen, tj. da će se nastaviti ponašati u skladu sa odlukama NSRS.

Podsjećamo, Ustavni sud BiH utvrdio je nedavno da nisu u skladu sa Ustavom BiH pojedine odredbe Zakona o šumama Republike Srpske, i to u dijelu u kojem se navodi da su šume vlasništvo Srpske.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz tri elektroprivrede poručuju: Struja neće poskupjeti za domaćinstva

O najavi poskupljenja električne energije oglasila se i Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine. Iako Regulatorne...

Možda vas zanima i ovo