Petak, 20 svibnja, 2022

Cvijanović: Nikakva odluka PIC-a neće riješiti problem, podstaknite Bošnjake da pričaju sa Srbima i Hrvatima

Nemojte propustiti

– Podstaknite Bošnjake da pričaju sa svojim sunarodnicima Srbima i Hrvatima i konačno urede zajedničku državu zajedničkim snagama – poručuje Cvijanović

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je danas da nikakva odluka Vijeća za implemetnaciju mira (PIC) neće pomoći da se riješi bilo koji problem u BiH, već samo unutrašnji dijalog i dogovor.

Na pitanje da prokomentariše vanredno zasijedanje PIC-a povodom usvajanja Nacrta zakona o VSTS-u Republike Srpske, Cvijanovićeva je rekla “da bi im pametnije bilo da su podstakli na unutrašnji dijalog i pomogli da se dođe do rješenja koje će relaksirati odnose i biti po volji svih, nego što smišljaju kako će ponovo na ovaj ili onaj način djelovati umjesto domaćih institucija”.

Ona očekuje, kako je istakla, “tradicionalno loš pristup, nerealan, ignorantski prema potrebama multietničke države i navijački kao što se to vidjelo mnogo puta”, javlja Srna.

– Neće pomoći nikakva odluka PIC-a da se riješi bilo koji problem, već samo unutrašnji dijalog i dogovor. Tako da nema tu šta ni da se komentariše. Podstaknite Bošnjake da pričaju sa svojim sunarodnicima Srbima i Hrvatima i konačno urede zajedničku državu zajedničkim snagama. To mi je jedina poruka i komentar, rekla je Cvijanović.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Udar na Vučića iz EU: ‘Mi ili Putin! Biti neutralan oko rata u Ukrajini je nemoguće’

Od država Zapadnog Balkana se traži da podrže napore za dodatnu izolaciju Rusije, ali i da budu spremne boriti...

Možda vas zanima i ovo