Srijeda, 31 svibnja, 2023

Cvijanović: Nikakva odluka PIC-a neće riješiti problem, podstaknite Bošnjake da pričaju sa Srbima i Hrvatima

Nemojte propustiti

– Podstaknite Bošnjake da pričaju sa svojim sunarodnicima Srbima i Hrvatima i konačno urede zajedničku državu zajedničkim snagama – poručuje Cvijanović

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je danas da nikakva odluka Vijeća za implemetnaciju mira (PIC) neće pomoći da se riješi bilo koji problem u BiH, već samo unutrašnji dijalog i dogovor.

Na pitanje da prokomentariše vanredno zasijedanje PIC-a povodom usvajanja Nacrta zakona o VSTS-u Republike Srpske, Cvijanovićeva je rekla “da bi im pametnije bilo da su podstakli na unutrašnji dijalog i pomogli da se dođe do rješenja koje će relaksirati odnose i biti po volji svih, nego što smišljaju kako će ponovo na ovaj ili onaj način djelovati umjesto domaćih institucija”.

Upravo se čita:  Milorad Dodik o američkim bombarderima iznad gradova Bosne i Hercegovine: Nijedan suvereni bh. organ nije donio odluku, Sarajevo očekuje ekstazu

Ona očekuje, kako je istakla, “tradicionalno loš pristup, nerealan, ignorantski prema potrebama multietničke države i navijački kao što se to vidjelo mnogo puta”, javlja Srna.

– Neće pomoći nikakva odluka PIC-a da se riješi bilo koji problem, već samo unutrašnji dijalog i dogovor. Tako da nema tu šta ni da se komentariše. Podstaknite Bošnjake da pričaju sa svojim sunarodnicima Srbima i Hrvatima i konačno urede zajedničku državu zajedničkim snagama. To mi je jedina poruka i komentar, rekla je Cvijanović.

Pročitajte još

Izdvajamo

AccuWeather objavio detaljnu prognozu za ljeto: Nema dobrih vijesti za BiH i Balkan

"Padavine bi trebalo da budu blizu historijskog prosjeka za veći dio ovog regiona, što će biti dobra vijest za...

Možda vas zanima i ovo