Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Cvijanović: Nikakva odluka PIC-a neće riješiti problem, podstaknite Bošnjake da pričaju sa Srbima i Hrvatima

Preporučeno

– Podstaknite Bošnjake da pričaju sa svojim sunarodnicima Srbima i Hrvatima i konačno urede zajedničku državu zajedničkim snagama – poručuje Cvijanović

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je danas da nikakva odluka Vijeća za implemetnaciju mira (PIC) neće pomoći da se riješi bilo koji problem u BiH, već samo unutrašnji dijalog i dogovor.

Na pitanje da prokomentariše vanredno zasijedanje PIC-a povodom usvajanja Nacrta zakona o VSTS-u Republike Srpske, Cvijanovićeva je rekla “da bi im pametnije bilo da su podstakli na unutrašnji dijalog i pomogli da se dođe do rješenja koje će relaksirati odnose i biti po volji svih, nego što smišljaju kako će ponovo na ovaj ili onaj način djelovati umjesto domaćih institucija”.

Upravo se čita:  Građani Podgorice protestovali zbog posjete Dodika, on im pokazao tri prsta

Ona očekuje, kako je istakla, “tradicionalno loš pristup, nerealan, ignorantski prema potrebama multietničke države i navijački kao što se to vidjelo mnogo puta”, javlja Srna.

– Neće pomoći nikakva odluka PIC-a da se riješi bilo koji problem, već samo unutrašnji dijalog i dogovor. Tako da nema tu šta ni da se komentariše. Podstaknite Bošnjake da pričaju sa svojim sunarodnicima Srbima i Hrvatima i konačno urede zajedničku državu zajedničkim snagama. To mi je jedina poruka i komentar, rekla je Cvijanović.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Dedo Šemso tuguje za suprugom: Ne dam da diraju njene stvari, stajaće dok sam živ

Dedo Šemso iz Sarajeva prije tri mjeseca izgubio je suprugu. Sa suzama u očima otvara vrata njene sobe i...

Još vijesti za vas