Subota, 4 prosinca, 2021

Cvijanović poslala žestoku poruku Izetbegoviću: “On želi muslimansku državu”

Autor:ATV

Nemojte propustiti

“Da je Izetbegović sposoban za suživot on bi umjesto što prijeti ratom, sjedio sa drugima i razgovarao kako i šta činiti da se ne dijeli BiH”

Predsjednica bh. entiteta RS Željka Cvijanović izjavila je “da su veoma bombastične izjave o ratu kojima lider SDA Bakir Izetbegović – nastoji da mobiliše međunarodni faktor.”

Zvaničnica koja je svojim djelovanjem, tačnije donošenjem tzv. ukaza kojim se derogira Inzkov zakon o zabrani negiranja genocida dovela do kulminacije krize u Bosni i Hercegovini, drži prodike Izetbegoviću, te je iznijela niz krajnje spornih kvalifikacija i izjava…

“To su i bolesne ideološke izjave koje pokazuju da u toj Izetbegovićevoj glavi, ali i drugim takvim glavama, stanuje rat i da bi bili u stanju ratovati da bi konačno došli do koncepta unitarizacije i dominacije u čemu ih je spriječio upravo Dejtonski sporazum”, rekla je Cvijanovićeva upitana da prokomentariše Izetbegovićevu izjavu da “ako ljudi hoće da žive, moraju biti spremni da umiru, ako hoće mir, moraju biti spremni na rat”, te da, kako je rekao, bosanske patriote nemaju alternativu.

Cvijanović je istakla “da oni zato i razgrađuju Dejtonski sporazum, a nažalost s njima u tome neskriveno učestvuju i njihovi strani pomagači.”

“To što on plaši međunarodnu javnost nekom velikom Srbijom je jeftini trik da se ne bi pričalo o pravljenju muslimanske države (Cvijanović slijedi politiku svojeg partijskog šefa Milorada Dodika koji već duže vrijeme Bošnjake naziva muslimanima što ima izuzetno opasnu pozadinu, op.ur.)umotane u koncept neke tobože funkcionalne BiH u kojoj bi multietničnost bila svedena na dekor za prikazivanje spoljnom svijetu”, rekla je predsjednica RS osvrnuvši se na Izetbegovićevu izjavu “da će sasvim sigurno ući u sukob da ne bi Tomašica, Srebrenica, Brčko bili dio neke velike Srbije, a ne BiH”.

“Da je Izetbegović sposoban za suživot on bi umjesto što prijeti ratom, sjedio sa drugima i razgovarao kako i šta činiti da se ne dijeli BiH. Nas njegovi ratovi i ideološki planovi ne interesuju. Interesuje nas Ustav i ono što je on dao Republici Srpskoj i ne daj Bože da budućnost zavisi od takvih ekstremista poput njega”, poručila je Cvijanović, prenosi portal atvbl.com.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dačić: Meni je uvijek bliži naš brat po krvi ovdje nego bilo koji specijalni izaslanik, prošlo je vrijeme kada se pitanje Balkana rješavalo vojno

Dačić smatra da je omalovažavanje srpskog naroda prešlo svaku granicu. Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je, povodom imenovanja specijalnog...

Možda vas zanima i ovo