Utorak, 15 lipnja, 2021

Cvijanović: Postoji više načina da se ne učestvuje u radu institucija BiH

Nemojte propustiti

Željka Cvijanović
Željka Cvijanović

Postoje razni načini da se ne učestvuje u radu organa BiH i ako to bude odluka predstavnika iz RS-a, tako će i biti, tvrdi predsjednica Vlade Republike Srpske i visoka funkcionerka SNSD-a Željka Cvijanović ističući da se prema određenim pitanjima u BiH primjenjuju različiti standardi, što je neprihvatljivo.

Moguću blokadu institucija BiH najavili su predstavnici iz RS-a nakon sastanka bošnjačkih funkcionera s ratnim komandantom Srebrenice Naserom Orićem.

Dodala je da nisu moguća određena neprincipijelna ponašanja, pa i na pitanjima kao što je “slučaj Orić” te smatra da tu nema nikakvih podijeljenih mišljenja i da će svi iz RS-a sigurno postupiti na isti način.

Cvijanović je danas u izjavi novinarima u Banjoj Luci ustvrdila da je sve moguće, pa i blokada države, a još više je to moguće u Bosni i Hercegovini.

– Kada se nešto desi u RS-u imamo snažnu reakciju u Federaciji BiH. A kada ovakve stvari rade bošnjački političari, onda se očekuje da to prođe nekažnjeno- tvrdi ona.

Dodala je i da zakoni koji se donose na nivou BiH moraju da imaju podršku svih, pa i predstavnika RS-a.

Predsjednik RS-a Milorad Dodik najavio je jučer da će sazvati sastanak s predstavnicima iz ovog entiteta u institucijama BiH da bi se onemogućilo donošenje bilo kakvih zakona na državnom nivou, a posebno onih koji se tiču Suda i Tužilaštva BiH.

(Bh-index, Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nije mu ostala dužna: Gorica Dodik pozvala Draška Stanivukovića i rekla mu šta će mu dozvoliti da uradi

- Da ne tuguješ, pozivam te sutra da dođeš i staviš traku i napraviš set fotografija, ako treba i...

Možda vas zanima i ovo