Ponedjeljak, 26 rujna, 2022

Da li ćemo platiti ceh Dodikovog prkošenja? Njemačka traži hitno objašnjenje zbog odluke lidera SNSD-a, BiH bi mogla osjetiti posljedice

Nemojte propustiti

Njemačka traži hitno (rok 48 h) objašnjenje o uskraćivanju agremana njihovom ambasadoru u BiH.

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, na posljednoj je sjednici Predsjedništva BiH bio protiv odluke o davanju agremana novom njemačkom ambasadoru u BiH.

Druga dvojica članova Predsjedništva, Šefik Džaferović i Željko Komšić, glasali su za ovu odluku ali ona nije usvojena zbog Dodikovog odbijanja.

Sada bi se naša država mogla naći u problemu zbog Dodikovog ponašanja, s ozbirom da je Njemačka zatražila hitno objašnjenje ove odluke.

Ovu vijest večeras je objavio portal Istraga. Ukoliko Njemačka ne dobije jasno objašnjenje, tvrde da bi mogli preispitati svoje dalje ponašanje u našoj zemlji.

– Njemačka traži hitno (rok 48 h) objašnjenje o uskraćivanju agremana njihovom ambasadoru u BiH. Ukoliko ne dobiju jasno objašnjenje Njemačka će preispitati svoje dalje ponašanje i potporu Bosni i Hercegovini. Ovo su danas službenici Vade Njemačke saopćili bh. diplomatama u Berlinu, istaknuto je.

Interesantno za vas

Izdvajamo

CIK prvi put na Općim izborima uvodi supervizore: Reagirat će odmah u slučaju drastičnog kršenja zakona

Neće se miješati u rad općinskih izbornih komisija, osim u slučaju drastičnog kršenja zakona kada će odmah reagirati, te...

Možda vas zanima i ovo