Nedjelja, 2 travnja, 2023

Da li je ovaj snimak dokaz da duhovi postoje?

Nemojte propustiti

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Ako do sada niste vjerovali u duhove, možda ćete promijeniti mišljenje kada vidite snimak zabilježen sigurnosnom kamerom u jednoj prodavnici u Gilfordu (američka savezna država New Hampshire). Na snimku se vidi kako “nevidljiva ruka” baca stakleno zvono za tortu sa stola, koje pada na pod i razbija se u paramparčad.

Čuvši tresak, prodavačica Heidi Boyd, koja je prehodno napustila prostoriju, vratila se i zapanjeno ustanovila da je zvono “odskočilo” sa stola i razbilo se u bezbroj oštrih komadića.

Vlasnik prodavnice “Ellacoya Sountry Store” Steve Buzzota rekao je za WMUR da on do sada nije vidio da se predmeti u njoj pomijeraju, ali da su mušterije i zaposleni primijetili prisustvo duha i čak osjetili da ih “neko vuče za rame”.

Otkako je video podijeljen na sajtu restorana “Ellacoya Barn & Grille” Facebooku, koji je povezan s prodavnicom, mnogi osporavaju njegovu vjerodostojnost. Neki misle da je zvono neko povukao kroz prozor pomoću konca, ali prema riječima novinara WMUR, prozor se ne otvara.

“Mail online” je pozvao prodavnicu da bi preispitao cio slučaj, a od zaposlenih i komšija čuli su još bizarnije stari.

Nicole Brandt, doduše, nije bila na poslu kada se stakleno zvono razbilo, ali ističe da s vremena na vrijeme čuje neobične zvuke, a ne može da utvrdi odakle oni potiču.

Ona dodaje da kada siječe meso u dijelu predviđenom za to, često čuje kako neko ulazi u prodavnicu, a kada se okrene da bi pozdravila mušteriju, ne vidi nikoga. Ponekad čuje i zviždanje.

Restoran koji je povezan sa prodavnicom, ranije je bio ambar, dok su u prodavnici nekada stanovali ljudi.

Stanar koji živi iznad prodavnice tvrdi da poslije radnog vremena, kada svi zaposleni odu, čuje zvuke kao da unutra ima nekoga. Često čuje kako se neko penje uz stepenice i silazi niz njih u naizgled praznu prostoriju.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Keramičar Hasad Gvozden odlučio ostati u BiH: Ne žalim što sam ostao, imam mnogo posla!

Hasan je neko vrijeme razmišljao o odlasku u Njemačku. Čekajući dokumentaciju za iseljenje, prijavio se na obuku „Započni svoj...

Možda vas zanima i ovo