Ponedjeljak, 20 rujna, 2021

Da li je ovo profesionalno postupanje sarajevskog policajca? Snimak sukoba s 80-godišnjim starcem kruži društvenim mrežama

Nemojte propustiti

Prema riječima autora snimka, kada on pozove policiju i inspekciju niko se ne pojavi, a kada to uradi komšija, i policija i inspekcija se “stvore” na adresi.

Sporovi među komšijama postoje od kada je “svijeta i vijeka”. Međutim, kada se u te nesporazume uključu policija, ili druge nadležne institucije, onda se očekuje da bi problem trebao biti riješen “po pravdi”.

Jedan 80-godišnji starac sa Ilidže je, kako se može čuti na snimku, imao ne baš pozitivna iskustva sa “vlastioma” u sukobu sa komšijom. Naime, kako se može čuti na snimku, kada on pozove policiju i inspekciju niko se ne pojavi, a kada to uradi komšija, i policija i inspekcija se “stvore” na adresi.

Zbog toga je odlučio da snimi dolazak policajaca i da taj snimak javno objavi, ali se nije nadao ovakvom postupku policajca.

Iz sarajevske policije još se nisu oglasili o ovom slučaju.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ovo su pravila za ulazak državljana Bosne i Hercegovine u Njemačku

Ukoliko niste vakcinisani možete ući u Njemačku samo u posebnim slučajevima. Preduvjet je tzv. apsolutna potreba. Od nedjelje, 12. septembra...

Možda vas zanima i ovo