Srijeda, 28 rujna, 2022

Da li se ovo smatra ispunjenim obećanjem? Milorad Dodik “unio” zastavu RS-a na sjednicu Predsjedništva

Nemojte propustiti

– Ispunio je i to obećanje. Zastava Republike Srpske na sjednici Predsjedništva BiH, objavio je Kovačević na Tviteru.

Savjetnik člana Predsjedništva BiH, Radovan Kovačević, objavio je da je Milorad Dodik ispunio obećanje da će na sjednicu Predsjedništva unijeti trobojku Republike Srpske.

– Ispunio je i to obećanje. Zastava Republike Srpske na sjednici Predsjedništva BiH, objavio je Kovačević na Tviteru.

Istina, sjednica Predsjedništva BiH održana je online, Dodik se uključio iz Banjaluke. To znači da ipak nije unio zastavu na sjednicu kojoj u zgradi Predsjedništva prisustvuju sva tri člana, ali je jeste unio na sjednicu Predsjedništva BiH.

Osim toga, Milorad Dodik je glasao podižući – tri prsta.

Podsjećamo, Dodik je prije nego što je postao član Predsjedništva BiH rekao da neće ući u Predsjedništvo ako tamo ne bude zastava Srpske.

– To će biti moj apsolutni uslov. Ako ne bude zastave u Predsjedništvu ja tamo neću ući – rekao je Dodik tada na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Nakon ulaska u Predsjedništvo BiH naišao je na razne probleme. Na početku je napuštao sastanke Predsjedništva sa zvaničnicima, jer iza njega, pored zastave BiH, nije bilo zastave RS.

Potom je zastavu manjeg bh. entiteta postavio u hodniku, na ulazu u svoj kabinet, ali je i ona uklonjena.

Takođe, 23. novembra 2018. zastava RS prvi put se našla u svečanom salonu Predsjedništva BiH. Bila je istaknuta pored zastava BiH i zastave Srbije kada je predsjedavajući Dodik primio akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Srbije u BiH Aleksandra Đorđevića.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Brajlović poručio Dodiku: Ne znamo baratati sa otrovima koji bi naškodili zdravlju, bujrum dođi da vidiš šta je čudo neviđeno

Dobro došao čovječe, ne brini, ne znamo baratati sa radio-aktivnim elementima poput polonija ili drugim otrovima koji bi naškodili...

Možda vas zanima i ovo