Ponedjeljak, 29 studenoga, 2021

Da li su ovo pripreme za sutrašnju vježbu? Oklopna vozila MUP-a RS parkirana na Jahorini

Nemojte propustiti

Autentičnost snimka još uvijek nije zvanično potvrđena, ali su iz MUP-a RS ovog popodneva iznijeli više detalja o održavanju vježbe koja je planirana za sutra.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Željko Komšić, upozorio je danas specijalnog izaslanika Bidenove administracije za Balkan, Gabriela Escobara, o održavanju vježbe MUP-a RS i Žandarmerije MUP-a RS koja bi se trebala odvijati u Istočnom Sarajevu, Doboju i Prijedoru.

Komšić je Escobara upozorio da je riječ o unaprijed smišljenoj provokaciji.

Na Twitter nalogu portala Istraga.ba pojavio se videosnimak, koji je navodno nastao danas na Jahorini, a na kojem se vide oklopna vozila MUP-a RS-a.

U opisu videozapisa stoji kako je riječ o zajedničkim aktivnostima MUP-a RS i Civilne zaštite RS na Jahorini.

Autentičnost snimka, ipak, još uvijek nije zvanično potvrđena, ali su iz MUP-a RS ovog popodneva iznijeli više detalja o održavanju vježbe koja je planirana za sutra.

Kako je najavljeno, sutra će se održati dvije vježbe, jedna od njih odvijat će se u Donjim Baraćima, a njoj će prisustvovati jedinice žandarmerije iz Mrkonjić Grada, Prijedora i Doboja.

– Pripadnici Policijske uprave Mrkonjić Grad, Žandarmerije MUP-a Republike Srpske i jedinica žandarmerije Mrkonjić Grad, Doboj i Prijedor će u Donjim Baraćima izvesti vježbu sprečavanja krijumčarenja migranata koji su tom prilikom pružili oružani otpor policiji, navedeno je iz MUP-a RS.

Vježba će biti održana u 12.00 časova u krugu preduzeća “Dragiša komerc”.

Za to vrijeme, na Jahorini će pripadnici policijskih struktura RS-a izvršiti vježbu “spriječavanja terorističkog upada u Olimpijski centar Jahorina”.

– Na Jahorini će policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije MUP-a Srpske i Jedinice žandarmerije Istočno Sarajevo izvesti vježbu sprječavanja upada terorističke grupe koja ima namjeru da izvrši teroristički napad na Olimpijski centar “Jahorina”, saopćeno je iz MUP-a RS.

Vježba će biti održana u 12.00 časova u blizini hotela “Dva javora” .

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Imenovan novi premijer Češke, detalj s ceremonije privukao posebnu pažnju

Petr Fiala, liberalno konzervativan političar, imenovan je novim češkim premijerom u nedjelju. Fiala je preuzeo dužnost u dvorcu Lany pored...

Možda vas zanima i ovo