Ponedjeljak, 19 travnja, 2021

Da li znate koji je najprljaviji ženski fetiš?

Nemojte propustiti

Torbe su predmeti prema kojim žene gaje posebnu ljubav i zbog kojih su spremne prekoračiti i dopušteni limit na kartici. Međutim, ove čuvene zaštinice ženskih tajni skrivaju i brojne opasnosti po zdravlje pokazalo je najnovije istraživanje. Sadržaj i površina torbi su izuzetno prljavi!

Foto:lava360.com
Foto:lava360.com

Žene često kažu kako torba glavu čuva, ali sudeći po najnovijim istraživanjima teško da bi se mogli u potpunosti složiti sa starom izrekom. Kompanija Initial Washroom Hygiene objavila je zapanjujuće podatke prema kojima je ženska torbica izvor raznih bakterija, dok je sadržaj u torbama zapanjujuće prljav.

tekst se nastavlja ispod sponzorisanog sadržaja

“Ručke na torbama najkritičnija su površina na kojoj su pronađene bakterije rizične za ljudsko zdravlje”

Kutija kreme za ruke, koju gotovo svaka žena posjeduje u svom spremištu najprljaviji je predmet koji na svojoj površini ima više bakterija nego daska WC šolje.

‘Torbe su konstantno u kontaktu sa raznim podlogama u restoranima, kafićima, javnim WC-ima na koje ih naslanjamo i odlažemo pri čemu je rizik od prenošenja raznih vrsta bakterija velik. Plodno stanište za razvoj bakterija upravo su torbe koje rijetko čistimo’ istakao je Peter Barratt voditelj istraživanja.

Posve logično se pokazalo kako su ručke na torbama najkritičnija površina na kojoj su pronađene bakterije rizične za ljudsko zdravlje, dok su torbe izrađene od kože zbog svoje spužvaste teksture idealna podloga za razmnožavanje bakterija.

Stručnjaci savjetuju češće pranje ruku ali i redovnije pranje torbi. Savjeti uključuju i pranje platnenih torbi u veš mašini, dok one od kože treba njegovati antibakterijskim gelovima i vlažnim maramicama s kojim torbu treba obrisati nakon svakog dana.

(Bh-index)

 

Više s weba

loading...

Izdvajamo

IGK poručio Miloradu Dodiku:’Radiš uzaludan posao! Nećemo šutjeti sve dok se BiH ne oslobodi takvih kao što si ti’

Ne postoji nijedan fenomen svijesti kroz koji se bolje oslikava bosanskohercegovačka prošlost, sadašnjost i budućnost, nego što je to...

Možda vas zanima i ovo