Petak, 17 rujna, 2021

Da Predrag nije mrdnu prstom, sad bi bio živ zakopan

Nemojte propustiti

Bukvalno minuti su dijelili Predraga Gostiljca (75), penzionera iz čačanskog sela Lipnica, da živ bude zakopan u sopstvenoj grobnici, ali ne od strane surovog ubice, već svojih najmilijih. Da nije mrdnuo prstom dok ga je okupljena rodbina oplakivala i spremala na vječni počinak, sada bi već bio u kovčegu, živ zatrpan zemljom.

Predragu Gostiljcu je pozlilo, a po dolasku čačanske Hitne pomoći ljekar je samo pogledao njegove beonjače i kostatovao smrt. Izjavio je saučešće porodici i pomogao da Predragovo tijelo prebace na krevet kako bi mu noćnim bdijenjem odali posljednju počast pred pokop. Međutim, u trenutku oplakivanja “mrtvac” je pomjerio prst i otvorio oči, ljudi su se uz vrisku razbježali, a nekolicina prisebnih pozvala je ponovo Hitnu pomoć.

– Stalno mi se vraća ta scena, mrtav čovek otvara oči. Strašno – krsti se i priča jedna od žena koja se u trenutku tragikomedije, a zamalo tragedije, našla u kući Gostiljaca.
Ali, krenimo redom.

– Predragu je iz čista mira pozlilo u četvrtak popodne u njegovoj kući u Lipnici. Sin Milan izašao je napolje da završi neke poslove, a kada se vratio zatekao je oca u položaju u kojem ga je ostavio da sjedi pored peći, ali opuštenih ruku i iskrivljene glave. Odmah je pozvao Hitnu pomoć. Kada su stigli, ljekar je prišao Predragu, pogledao mu beonjače i konstatovao smrt – priča za “Blic” Predragov zet Saša, koji još ne može da se oporavi od šoka.

Kad “mrtvac” progovori

Rodbina je poslije toga krenula u kupovinu pogrebne opreme, komšije se po tamošnjim običajima okupile oko beživotnog tijela oplakujući ga.

Jedino je kum Tomo Milutinović primjetio da se “mrtvacu” pomjera stomak i prst. Kada je to naglas izgovorio nastao je opšti haos. Jedino je on imao hrabrosti da se “mrtvacu” i obrati.

– Kako si, Predo? – upitao ga je, a “mrtvac” mu je odgovorio:

– Nije baš najbolje, ali dobro sam!

Ponovo su pozvali Hitnu pomoć koja je Predraga Gostiljca odvela u bolnicu gdje se trenutno nalazi… Srećom, 100 posto živ.

“Pogledao sam ga, a on mi je mahnuo”

Zet Saša bio je usred kupovine pogrebne opreme kad su mu javili da mu je punac, ipak, živ.

– Računali smo da kovčeg treba dovesti odmah, kako bi se tijelo pokojnika, dok je još toplo, što lakše smjestilo u sanduk. Preuzeo sam na sebe da to obavim, a onda su mi javili iz Lipnice da je Predo živ. Šokiran požurio sam da vidim šta se događa. Kada sam stigao, Predraga su radnici Hitne pomoći smještali u sanitet, pogledao sam u njegovom pravcu, a on mi je mahnuo -priča Saša.

Ljekar tražio smrtovnicu nazad

U porodici kažu da je ljekar Hitne pomoći koji je prilikom prvog dolaska izdao potvrdu o smrti, tokom druge posjete pacijentu tražio da mu se smrtovnica vrati, što su oni i učinili.

Nakon ukazane ljekarske pomoći, Predrag Gostiljac je smješten na interno odjeljenje čačanske bolnice u jedinicu za konorarne bolesti srca i krvnih sudova.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Evropska država uvodi nove mjere, biće među najstrožijim u svijetu

Italijanska vlada odobrila je novi zakon kojim se ova obaveza uvodi u svim sektorima, a preduzeća i radnici koji...

Možda vas zanima i ovo