Petak, 27 siječnja, 2023

Da ti srce pukne: “Za jednu noć otišlo čak sedam autobusa za Njemačku!”

Nemojte propustiti

Više od 400 osoba otišlo je večeras sa tuzlanske autobuske stanice.

Sve više građana Bosne i Hercegovine napušta našu zemlju u potrazi za boljim životom. Najčešće građani naše zemlje svoju sreću traže u Njemačkoj.

Više od 400 osoba otišlo je večeras sa tuzlanske autobuske stanice sa čak sedam autobusa. Svake godine BiH izgubi po jedan cijeli grad.

Tačan broj osoba koji su napustili Bosnu i Hercegovinu ne postoji. Prema istraživanju koje je objavila Hrvatska agencija “Piksel”, Bosna i Hercegovina nalazi se na vrhu liste zemalja sa najvećim brojem smanjenja stanovništva. Pored naše zemlje, među prvih 10 nalaze se još Srbija i Hrvatska.

Demografi upozoravaju da ćemo sa ovakvim pristupom postati zemlja staraca.

Na iseljavanje iz BiH upozorili su i u Populacionom fondu Ujedinjenih nacija. Procjene UN-a su da bi do 2070. godine u BiH moglo živjeti manje od 1,6 miliona ljudi, ukoliko se nastave sadašnji trendovi smanjenja broja stanovnika.

@crnahronikainfo

Čak 7 autobusa odlazi sa građanima BiH u Njemačku. Jedna noć, jedan grad, stotine ljudi sreću će potražiti negdje drugdje…

♬ original sound – CRNA Hronika

Interesantno za vas

Izdvajamo

Mostarac doživio šok kod bankomata kada je dizao plaću, htjela mu se p(r)odati za 30 KM: ‘Je li moguće da se to događa u...

- Ostao sam zatečen, je li moguće da se to događa u centru grada? Da siromaštvo i potreba mogu potaknuti...

Možda vas zanima i ovo