Subota, 22 siječnja, 2022

Dačić: Amerikanci se neće miješati u formiranje Vlade Srbije

Nemojte propustiti

Mandatar za sastav nove Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je da  će se danas sastati sa zamjenikom američkog državnog sekretara Filipom Rikerom u Beogradu, te da, prema njegovim saznanjima, posjeta visokih zvaničnika Stejt departmenta nije usmjerena u miješanje Vlade SAD u formiranje Vlade Srbije.

Foto: Arhiv„Spreman sam da ozbiljno i odgovorno razgovaram o svim temama o kojima je razgovarala i prethodna Vlada Srbije, jer nema ozbiljne vlade koja ne sprovodi ono što su potpisali i dogovorili njeni prethodnici“, rekao je Dačić poslije sastanka sa predstavnicima Udruženih regiona Srbije.

Prema njegovim riječima, SAD je jedan od ključnih partnera Srbije i  neophodno je nastaviti unapređenje odnosa dvije zemlje.

Na pitanje novinara o spekulacijama da američki zvaničnik dolazi u Beograd jer Amerika nije zadovoljna izborom novog mandatara, Dačić je rekao da on može da odgovora samo srpskom narodu.

„Nisam učestvovao na izborima u Rusiji, SAD ili Velikoj Britaniji. Ako neko nije zadovoljan mojim dosadašnjim angažmanom, onda to može biti samo srpski narod i samo njemu mogu da odgovaram“, rekao je Dačić.

On je podsjetio da je njegov rad kao ministra unutrašnjih poslova ocijenjen kao veoma dobar, da je dobio nagradu „Naj Evropljanin“, te da mu u tom smislu nije jasno zašto ne bi dobro obavljao i premijersku funkciju.

Možda je, ocijenio je Dačić, riječ o tome da stranci žale za velikom koalicijom SNS-DS. Prema njegovim riječima, ako je problem nastao što on više nije uz Borisa Tadića i demokrate, onda je to sasvim neozbiljno i postavlja se pitanje da li je za njih i SNS prihvatljiv.

Ove sedmice u Beograd doputovaće i pomoćnik američkog državnog sekretara Filip Gordon, najavili su beogradski mediji.

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Izvjestilac njemačkog Bundestaga: Dodikova politička karijera gotova je do oktobra

Ako napadaš Dejton i gospodina Schmidta ne napaš samo njih već i Njemačku i EU i tu više nema...

Možda vas zanima i ovo