Nedjelja, 5 prosinca, 2021

Dačić nakon sastanka s Dodikom: Samo dogovor može da očuva najvažniju stvar, a to je mir

Nemojte propustiti

-Želim da svima bude jasno da samo dogovor može da očuva najvažniju stvar, a to je mir. To je dogovor između svih naroda u Bosni i Hercegovini, poručio je Ivica Dačić predsjednik Skupštine Srbije nakon održanog sastanka sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

Dačić je naglasio kako je razgovarano o međusobnoj saradnji RS-a i Srbije, te ponovio na čemu je fokus Srbije kada je riječ o unutrašnjim pitanjima BiH.

– Promjena svega mora da se zasniva na saglasnosti sva 3 naroda i oba entiteta, svi smo željni mira i želimo da se sačuva mir, ali i ustavne pozicije Republike Srpske, a samim tim će i Srbija garantovati sve što proizilazi iz Daytonskog sporazuma ali i svega onoga što smo dosad uradili. Dodik me je informisao o svemu, i ništa novo se ne dešava na ovim prostorima jer se ove stvari dešavaju decenijama unazad, a to je pokušaj izigravanja Daytona, da bi se pokušalo uzeti sve više od RS-a. Upoznat sam sa svim najavama i novim mjerama, kazao je Dačić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

VAŽNO! Civilna zaštita poziva na preduzimanje preventivnih mjera zaštite od poplava

Iz Kantonalne uprave Civilne zaštite posebno apeluju na općinske službe civilne zaštite s područja Kantona Sarajevo, da kontinuirano vrše...

Možda vas zanima i ovo