Nedjelja, 13 lipnja, 2021

Đaković pitao Čovića u emisiji: Kome ja da napišem pismo da se zaštitim od obavještajne službe BiH?

Nemojte propustiti

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović gostovao je u emisiji Telering na Radio-televiziji Republike Srpske (RTRS).

Čović je rekao kako je Vijeće ministara moglo biti formirano krajem prošle godine, da nema bošnjačke strategije zasnovane na transformaciji brojnosti na nivo odlučivanja.

– Šest mjeseci nakon izbora nemamo formiranu vlast. Pokušali smo definirati partnere koji bi formirali Vijeće ministara, jer to nisu klasični koalicijski odnosi, već zakonski okvir u kojem morate imati predstavnike tri naroda u Vijeću. Sada kada trebamo podijeliti resore, dogodio se problem – istaknuo je.

Bez Hrvata, predvođenim HDZ-om BiH, dodao je ne može se napraviti Federalna vlada niti Vijeće ministara. Također, izjavio je kako međunarodnoj zajednici, koja ima neke druge prioritete, nije jasno što se događa s politikom u BiH.

– Demokratska fronta ne može uzeti hrvatske pozicije, osim u nečijim glavama i u glavi Bakira Izetbegovića – kazao je Čović.

Novinar i voditelj emisije “Telering” Mato Đaković je upitao svoga gosta kome on da napiše pismo da se zaštiti od obavještajne službe BiH, a odgovor koji mu je gost dao možete pogledati od 8 minute i 35 sekunde.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Islamska zajednica u BiH: Da li je grijeh vakcinisati se preko reda?

Zamjeniku reisu-l-uleme i fetva-i-eminu Islamske zajednice, prof. dr. Enesu ef. Ljevakoviću upućeno je tako pitanje da li osoba ima...

Možda vas zanima i ovo