Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023

Daktilograf iz Vlasenice čeka posao 37 godina

Preporučeno

Među rekorderima je i učitelj iz Bijeljine koji je 36 godina na evidenciji nezaposlenih, jedan nekvalifikovani radnik iz Ugljevika čeka posao 35 godina, a trojica NK radnika iz Vlasenice, Zvornika i Šekovića na spisku su nezaposlenih 34 godine

daktilograf

Na evidenciji bijeljinske Filijale Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske na posao rekordnih 37 godina čeka daktilograf iz Vlasenice, izjavila je danas za Srnu rukovodilac ove filijale Slavica Lukić.
Među rekorderima je i učitelj iz Bijeljine koji je 36 godina na evidenciji nezaposlenih, jedan nekvalifikovani radnik iz Ugljevika čeka posao 35 godina, a trojica NK radnika iz Vlasenice, Zvornika i Šekovića na spisku su nezaposlenih 34 godine.

Upravo se čita:  KCUS otvara kapije: Bager sklanja betonske žardinjere, bolnica se vraća pacijentima

Lukićeva je rekla da je u deset opština bijeljinske regije lani posao posredstvom Zavoda za zapošljavanje dobilo 5.007 lica, što je povećanje u odnosu na godinu ranije kada je zaposleno 4.134 lica.

Prema njenim riječima, posao najbrže dobijaju prodavači, kojih je prošle godine zaposleno 303 na regiji, od čega 140 u Bijeljini.

U 2012. godini posao je preko Zavoda za zapošljavalje dobilo 501 lice bez zanimanja, od čega 168 u Bijeljini.

Upravo se čita:  Ni jedan počinilac nije otkriven: Ko uništava ćirilicu na saobraćajnim znakovima u FBiH

Zaposleno je 245 mašinskih tehničara na regiji, 225 automehaničara, 202 bravara, 170 ekonomskih tehničara i 69 medicinskih sestara.

Sa visokom stručnom spremom prošle je godine zaposleno 140 ekonomista, 124 pravnika, 94 profesora razredne nastave.

Na evidenciji nezaposlenih nalazi se 31.391 lice.

(Oslobođenje)

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Ministar o jednokratnoj pomoći iz EU: Uvjete ispunilo 152.488 domaćinstava, slijedi utvrđivanje finalne liste i iznosa

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić je u obraćanju javnosti kazao da pravo na pomoć Evropske unije...

Možda vas zanima i ovo