Četvrtak, 24 lipnja, 2021

Dali mu 5 godina života – on napisao preko 700 poruka kćerki

Nemojte propustiti

Foto: Agencije
Foto: Agencije

Gart Kalahan je, nakon ustanovljene neizlječive bolesti, odlučio da za kćerku uradi nešto po čemu će ga pamtiti i do sada napisao preko 700 poruka na salvetama koje ona nosi u školu u paketu za užinu, i to svaki dan po jednu.

Gartu Kalahanu (44) iz Virdžinije je u posljednje dvije godine dijagnostikovan rak tri puta – dva puta rak bubrega i jednom rak prostate.Ljekari ga nisu štedili i jasno mu je predočeno da se ova maligna bolest neće izliječiti.

Iako još uvijek izgleda dobro, statistike kažu da postoji 8 odsto šanse da proživi 5 godina. Shvativši da neće biti dio odrastanja svoje kćerke, odlučio je da za nju uradi nešto po čemu će ga pamtiti, a što će joj pomoći u sazrijevanju.

Kada je njegova kćerka Ema bila mlađa, Kalahan se bavio prodajom i često je odsustvovao od kuće, pa je povremeno umop da iznenadi kćerku tako što bi joj u paket za užinu ubacio salvetu na kojoj bi napisao neku poruku.

Ema je bila drugi razred srednje škole kada je Kalahan odlučio da ponovo pokrene ovu davno ustanovljenu porodičnu tradiciju i isprati cijelo Emino školovanje, što je po njegovoj računici ukupno 826 salveta, po jedna za svaki dan u školi.

Kako je njegova kćerka dovoljno odrasla, počeo je da citira poznate izreke Jode, Ruzvelta, Gandija i mnogih mislilaca čije su rečenice postale legendarne.

Danas je prošlo preko 700 dana i 700 ispisanih salveta, a ostalo je manje od 100 da Kalahan ispuni svoj cilj i možda na ovaj način usmjeri djete na pravi put, ukoliko ne bude prisustvovao njenom sazrijevanju.

Da bi podstakao svijest roditelja o tome koliko je bitno da učestvuju u odrastanju dece i pokrenu svoju malu porodičnu tradiciju, kakva god ona bila, otvorio je Fejsbuk stranu na kojoj je podjelio sa ostalim korisnicima poruke koje je pisao kćerki.

(Telegraf.rs)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Odluka Vlade susjedne države: Besplatan PCR test za sve turiste koji dođu u Crnu Goru

Testiranje PCR potrebno je zakazati najmanje 72h prije povratka turiste u svoju zemlju, navode iz MEK, uz apel hotelijerima...

Možda vas zanima i ovo