Subota, 2 ožujka, 2024

Dalija Konaković: Prihvatili su lažni narativ da sam službenica “dedždžala/antikrista”

Preporučeno

Dalija Hasanbegović – Konaković, novinarka Al Jazeere Balkans oglasila se još jednom na društvenim mrežama o prijetnjama koje dobija.

Njenu poruku prenosimo u cijelosti:

– Beskrajno vam svima hvala za ogromnu podršku. Iskreno ste me zapanjili i potvrdili da nas i dalje ima puno više civilizovanih i normalnih nego nasilnika koji smatraju da im je baš sve dopušteno.

Hajka na mene ulazi u petu godinu. I postala je vrlo brutalna jer nakon 48 mjeseci laži, montaža i pravljenja mete od mene uspjeli su me potpuno dehumanizirati u glavama tih “sljedbenika” toliko da ljudi sasvim slobodno, pod svojim imenom pišu neprihvatljive javne komentare ili šalju takve poruke.

Upravo se čita:  Sarajlija o životu u Dubaiju: "Kada padne pljusak, poplavi kao naš podvožnjak u Buća Potoku. Sobu dijeliš sa još tri osobe, a krevet plaćaš oko 750 KM"

Oni su prihvatili lažni narativ da sam ja službenica “dedždžala/antikrista” kako su me u svojim konstrukcijama označili i napad na mene pretpostavljam da smatraju časnom metodom u borbi protiv đavola.

U svoje laži uključuju moju sestru, njenu porodicu pa čak i mog oca koji je poginuo prije 33 godine. Ne postoje granice.

I dok mi se stomak okrene kad pročitam gadosti i uvrede zaluđenih “sljedbenika”, oni su samo simptom. Uzrok i krivci su oni koji od mene prave metu već četiri godine. Moć i osjećaj nedodirljivosti im je omogućilo naše pravosuđe, napisala je na Twitteru.

Upravo se čita:  Ispovijest pjevačice Naide Bešlagić: Kako sam pobijedila kancer

Podsjećamo Dalija Hasanbegović-Konaković, je prije nekoliko dana na Twitteru objavila zastrašujuće prijetnje koje je dobila na društvenim mrežama. Ona je već neko vrijeme meta govora mržnje te cyber nasilja.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas