Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Dalija Konaković: Prihvatili su lažni narativ da sam službenica “dedždžala/antikrista”

Nemojte propustiti

Dalija Hasanbegović – Konaković, novinarka Al Jazeere Balkans oglasila se još jednom na društvenim mrežama o prijetnjama koje dobija.

Njenu poruku prenosimo u cijelosti:

– Beskrajno vam svima hvala za ogromnu podršku. Iskreno ste me zapanjili i potvrdili da nas i dalje ima puno više civilizovanih i normalnih nego nasilnika koji smatraju da im je baš sve dopušteno.

Hajka na mene ulazi u petu godinu. I postala je vrlo brutalna jer nakon 48 mjeseci laži, montaža i pravljenja mete od mene uspjeli su me potpuno dehumanizirati u glavama tih “sljedbenika” toliko da ljudi sasvim slobodno, pod svojim imenom pišu neprihvatljive javne komentare ili šalju takve poruke.

Upravo se čita:  Nele Karajlić: Istinski patim zbog svake žrtve, daleko sam od četnika

Oni su prihvatili lažni narativ da sam ja službenica “dedždžala/antikrista” kako su me u svojim konstrukcijama označili i napad na mene pretpostavljam da smatraju časnom metodom u borbi protiv đavola.

U svoje laži uključuju moju sestru, njenu porodicu pa čak i mog oca koji je poginuo prije 33 godine. Ne postoje granice.

I dok mi se stomak okrene kad pročitam gadosti i uvrede zaluđenih “sljedbenika”, oni su samo simptom. Uzrok i krivci su oni koji od mene prave metu već četiri godine. Moć i osjećaj nedodirljivosti im je omogućilo naše pravosuđe, napisala je na Twitteru.

Upravo se čita:  Milan Pavlović objavio fotografiju s Neletom Karajlićem i opisom isprovocirao mnoge: "Malo vas je... Malo vas je"

Podsjećamo Dalija Hasanbegović-Konaković, je prije nekoliko dana na Twitteru objavila zastrašujuće prijetnje koje je dobila na društvenim mrežama. Ona je već neko vrijeme meta govora mržnje te cyber nasilja.

Pročitajte još

Izdvajamo

Još jedna tragedija potresla region: Učenik se objesio jer nije mogao da popravi jedinicu?

SRBIJA - Nije izostajao sa nastave i imao je primjerno vladanje. Prvi razred je završio s dobrim uspjehom. Niz tragedija...

Možda vas zanima i ovo