Ponedjeljak, 2 kolovoza, 2021

DAN NAKON VELIKE TRAGEDIJE U SARAJEVU Pozvao me i rekao: ‘Sejo, ubio sam svoju djecu!’

Nemojte propustiti

Velika tragedija se u nedjelju dogodila u betonari „Nexe“ u sarajevskom naselju Briješće. Desetogodišnja djevojčica i njen petogodišnji brat su smrtno stradali u krugu betonare.

Radi se o djeci jednog od uposlenika ove kompanije, a djecu je, prema nezvaničnim informacijama, dok su se igrali usmrtila mašina i to naočigled njihovih roditelja.

Uposlenik kompanije „Nexe“, inicijala B.P., je u nedjelju sa suprugom i djecom bio u Zoološkom vrtu „Pionirska dolina“, kada ga je radni kolega zamolio da obavi dio posla umjesto njega. Djeca su se igrala na velikoj hrpi pijeska, kada je otišao da pokrene mašinu za miješanje betona, a majka je istovremeno otišla u obližnju prodavnicu.

Kada se mašina pokrenula, traka za pijesak je povukla djecu za sobom. Otac je, odmah nakon što je čuo vrisak djece, krenuo da ih spasi i navodno je, prema riječima svjedoka, uspio iz pijeska iskopati sina, očajnički pokušavajući vratiti ga u život. Ubrzo su na lice mjesta stigli službenici MUP-a Kantona Sarajevo i Hitne pomoći. Prethodno su i lokalni mještani pokušali pomoći u izvlačenju djevojčice, ali bezuspješno.

Tek su u večernjim satima pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade uspjeli izvući tijelo stradale djevojčice, te su bili prinuđeni rezati dijelove mašine kako bi izvukli tijelo. Roditeljima je nakon tragedije pozlilo, pa su kolima Hitne pomoći prevezeni na KCUS.

Službenici MUP-a Kantona Sarajevo su informaciju o ovoj nesreći dobili u 15:57 sati, a po izlasku na lice mjesta su izvršili uviđaj, pa bi više informacija o samom događaju trebalo biti poznato naknadno. Smrt dječaka konstatirana je oko 16:35, a djevojčice oko 17:57 sati.

„Trenutno možemo samo reći da ih je zatrpao pijesak“, izjavio je u nedjelju Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a KS.

Na mjestu tragedije se pojavio i radnik kojeg je otac stradale djece zamijenio.

„Pozvao me i rekao: ‘Sejo, ubio sam svoju djecu!’ Ne znam kako će on ovo preživjeti, a ni ja sam“, izjavio je za Dnevni avaz S.M.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sarajevo: Za dva dana utrošeno samo 4.100 vakcina, a toliko je bilo planirano po jednom danu

Iako se očekivalo da će odziv građana biti daleko veći, naročito zbog kritika vlastima što nema vakcina i sporog...

Možda vas zanima i ovo