Nedjelja, 9 svibnja, 2021

Dana Škrba osuđena na 14 godina na temelju sporazuma o prizanju krivice za svirepo ubistvo

Nemojte propustiti

Dana Škrba, okrivljena za svirepo ubistvo sarajevskog fotografa Mustafe Bukvića 23. februara 2012. godine, osuđena je danas na 14 godina zatvora na temelju Sporazuma o priznanju krivnje, koji je, nakon razmatranja, prihvatio Kantonalni sud Sarajevo.

danaskrbaPrema inkriminacijama iz optužnog akta, Dana Škrba je 23. februara 2012. u 14.10 sati došla u Bukvićevu fotografsku radnju “Foto San” u ulici Omladinskih brigada do br. 7 u sarajevskom naselju Dobrinja, te nakon što su zajedno sišli u podrumske prostorije Škrba ga je, koristeći stanje intimnosti i njegovo povjerenje, svirepo ubila zaklavši ga skalpelom.

Kantonalni sud Sarajevo je prilikom izricanja krivičnopravne sankcije uzeo u obzir težinu krivičnog djela – kvalificiranog ubistva za koje je zaprijećena minimalna zatvorska kazna od deset godina.

Istovremeno, Sud je cijenio i olakšavajuće okolnosti na strani okrivljene – priznanje krivnje i kajanje, te činjenice da se radi o samohranoj majci dvoje malodobne djece (u dobi od pet mjeseci i pet godina), da ranije nije osuđivana, kao i to da se radi o relativno mlađoj osobi.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Tuga u Bosni i Hercegovini: Preminula 24-godišnja studentica

"Pravni fakultet Univerziteta u Travniku je ostao bez drage i vrijedne studentice Farah Fazlagić-Gezgel", saopćili iz obrazovne ustanove te...

Možda vas zanima i ovo