Petak, 23 travnja, 2021

Sabina Ćudić: “Danas bi mogao biti historijski dan, razmatra se dvosedmični lockdown u FBiH”

Nemojte propustiti

Zastupnica Naše stranke u Parlamentu Federacije BiH Sabina Ćudić navela je da bi danas mogao biti historijski dan jer će ovaj dom razmatrati dvosedmični lockdown ili zatvaranje u cijelom entitetu.

“Sutra bismo mogli jednoglasno usvojiti odluku koja se tiče neophodnog zatvaranja Federacije Bosne i Hercegovine na dvije sedmice, te u hitnu proceduru uputiti COVID 3 zakon, kojim bi se privrednicima nadomjestili svi dvosedmični ekonomski gubici jer za to nesumnjivo imamo novac (u prilog tome govori i činjenica da prethodno predviđena sredstva još uvijek nisu u potpunosti distribuirana privrednicima)”, navela je sinoć Ćudić na svojoj Facebook stranici, uoči današnje vanredne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

“U privredni fond bi se mogao i morao preusmjeriti procenat naših primanja. Možemo duboko u noć sutra, solidarno i odgovorno analizirati potrebe kliničkih centara i bolnica u različitim dijelovima FBiH, te usmjeravati opremu i osoblje gdje je najpotrebnije”, napisala je Ćudić te navela da bi mogao biti donesen i plan rapidne vakcinacije, koja bi se sprovela u 4 sedmice.

“Donijeti odluke o softveru koji je za to potreban, revidirati postojeći neadekvatni plan vakcinacije, i imenovati rukovodioce procesa, te ovaj put u taj tim uključiti stručnjake, poput na primjer predsjednika Udruženja imunologa BiH gospodina Jasenka Karamehića. Ako postoji situacija koja poziva na razum, odgovornost i zajednički rad onda je to ova” napisala je između ostalog, Ćudić.

Dragi prijatelji, ako imate snage, molim vas pročitajte. Sutra bi mogao biti historijski dan. Poučeni tjeskobom koju…

Posted by Sabina Cudic on Wednesday, 17 March 2021

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Zlatko Miletić šokirao izjavom: Janez Janša je kriminalac, ukrao je naš nov helikopter

"Taj čovjek kako se ponaša, on je kriminalac, povratnik u vršenju kaznenih djela. Kriminalac je od 1992. godine. Ukrao...

Možda vas zanima i ovo