Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Danas donesena odluka o pooštravanju kazni: Evo koliko će platiti građani koji se ne pridržavaju mjera nadležnih

Nemojte propustiti

BANJALUKA – Na prijedlog Vlade RS, predsjednica RS Željka Cvijanović, u skladu sa ustavnim ovlašćenjima, danas je donijela više uredbi među kojima i Uredbu sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti

Prema Uredbi sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti novčanom kaznom od 100 KM do 300 KM kazniće se fizičko lice na teritoriji bh. entiteta Republika Srpska ako ne poštuje vanredne mjere kojim je naloženo korištenje lične zaštitne opreme, pridržavanje zaštitnih mjera fizičke distance ili drugih vanrednih mjera na javnim i radnim mjestima čiji je cilj sprečavanje ili suzbijanje zaraznih bolesti.

Na prijedlog Vlade RS, predsjednica RS Željka Cvijanović, u skladu sa ustavnim ovlašćenjima, danas je donijela više uredbi među kojima i Uredbu sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, u kojoj je propisano sprovođenje mjera zaštite u zajednici za pravna lica, preduzetnike i fizička lica, koje se odnose na mjere dezinfekcije, obezbjeđivanja i korištenja lične zaštitne opreme, pridržavanja zaštitnih mjera fizičke distance i zabrane okupljanja u većim grupama, odnosno preduzimanja drugih vanrednih mjera na javnim i radnim mjestima čiji je cilj sprečavanje ili suzbijanje zaraznih bolesti.

“U skladu sa nadležnostima iz ove uredbe, propisane mjere kazne mogu izricati, osim nadležnih inspektora, i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova kao i Komunalna policija. Apelujemo na građane da se pridržavaju svih propisanih mjera s ciljem zaštite i suzbijanja širenja novog virusa korona”, navodi se u saopštenju iz Vlade RS-a.

Cvijanović donijela odluku

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Washingtonu se sastali Denis Zvizdić i Matthew Palmer

"Saglasili smo se da u izmjenama izbornog zakona treba naći demokratsku ravnotežu kolektivnog i individualnog, uz obavezno jačanje integriteta...

Možda vas zanima i ovo