Četvrtak, 29 srpnja, 2021

Danas posljednji ispraćaj mladića koji su stradali uoči Bajrama: “Ne čestitajte mi rođendan, ukopaću svoje najbolje prijatelje”

Nemojte propustiti

Povodom tragične smrti trojice mladića načelnik Žepča Mato Zovko donio je Odluku o proglašenju Dana žalosti na području ove općine.

Danas će na vječni počinak biti ispraćeni Ajdin Grahić (19), Ajdin Tahić (19) i Nermin Kamerić (22), mladići koji su uoči Bajrama stradali u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u blizini Zenice.

Dženaza će biti klanjana na poligonu Osnovne škole “Begov Han”, a ukop će biti obavljen na mezarju kod centralne džamije također u Begovom Hanu.

Dženazu će predvoditi muftija zenički Mevludin ef. Dizdarević.

Do udesa koji je odnio tri mlada života došlo je na magistralnom putu M-17 u mjestu Jelina, kada se Ford, u kojem su bili zajedno sa 17-godišnjim prijateljem Nezirom Memčićem (17), direktno sudario sa šleperom. Njih trojica su stradali na mjestu, a Memčić je sa teškim povredama prevezen u zeničku bolnicu.

Dan žalosti u Žepču

Povodom tragične smrti trojice mladića načelnik Žepča Mato Zovko donio je Odluku o proglašenju Dana žalosti na području ove općine.

Dan žalosti će se obilježiti spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Općine Žepče, javnim poduzećima i ustanovama kojima je osnivač Općina.

Na Dan žalosti neće se na javnim mjestima održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera i neće se emitirati muzika u ugostiteljskim objektima.

Društvene mreže su preplavljene emotivnim porukama kojima se prijatelji stradalih opraštaju od mladića iz Begovog Hana.

Jedan od njih jučer je napisao: “Zamolio bih sve prijatelje da mi sutra ne čestitaju rođendan. Sutra nije moj rođendan već dan kad ću pokopati svoje najbolje drugove !!!”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Emir prošao pola Evrope pa doživio neugodnost u Kozarskoj Dubici: Policajci mu zaplijenili automobil jer je navodno bio na Interpolovoj listi

Terzići su, kako tvrde, stupili u kontakt s danskom policijom, čiji su pripadnici nakon kratke provjere na engleskom jeziku...

Možda vas zanima i ovo