Subota, 25 rujna, 2021

Danas pretežno sunčano, temperature i do 40 stepeni

Nemojte propustiti

Stabilno i sunčano vrijeme podržavati će povoljne biometeorološke prilike što će pozitivno utjecati na raspoloženje većine ljudi.

U Bosni i Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 25 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 37, na jugu zemlje do 40 stepeni, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod.

Povoljne biometeorološke prilike

Stabilno i sunčano vrijeme podržavati će povoljne biometeorološke prilike što će pozitivno utjecati na raspoloženje većine ljudi. Visoke dnevne temperature zraka i izraženiji osjet sparine u poslijepodnevnim satima kod osjetljivih osoba i hroničnih bolesnika mogli bi dovesti do nešto jačih tegoba. Poželjno je umanjiti aktivnosti i posvetiti pažnju zaštiti od sunca.

Sutra pretežno sunčano. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 19, na jugu zemlje do 25 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 38, na jugu zemlje do 41 stepen.

Sunčano i u nedjelju

U nedjelju pretežno sunčano. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21, na jugu zemlje do 26 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 39, lokalno i do 42 stepena.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U BiH počinje EUFOR-ova vježba ‘Brzi odgovor 2021’

Tokom vježbe bit će izvršena provjera vojnika prema različitim scenarijima kako bi se ispitala njihova reakcija i utvrdilo da...

Možda vas zanima i ovo