Ponedjeljak, 17 siječnja, 2022

Danas sahrana žrtava u Loparama

Nemojte propustiti

U Loparama će danas biti sahranjene žrtve trostrukog ubistva – Mara Đokić (60), njen sin Dražen (39) i snaha Mira (36) Đokić.

Foto: RTRS
Foto: RTRS

Okružni tužilac iz Bijeljine Mira Medić izjavila je Srni da su, prema nalazu obdukcije, sve žrtve imale po dvije prostrelne rane na grudima.

Ubica Dragan Đokić (56), koji je nakon zločina pucao sebi u glavu iz automatske puške, prebačen je iz bijeljinske bolnice na liječenje u Banja Luku.

Prema riječima tužioca, on se nalazi pod policijskim nadzorom i bit će saslušan kada se medicinski oporavi da bi mogao da prisustvuje ročištu.

Od članova porodice Đokić Srna saznaje da je trinaestogodišnji dječak kojem je ubica pucao u noge još u bolnici i da se oporavlja, te da je psihički dobro.

U stanu u kojem su ubijeni supružnici i ranjen njihov sin u vrijeme zločina nalazio se i brat Mire Đokić.

Članovi porodice kažu da je motiv ubistva zla narav ubice koji je prije zločina napisao oproštajno pismo i pripremio odijelo u kojem će biti sahranjen.

Penzionisani policajac Dragan Đokić je 28. decembra uvečer na ulici u centru Lopara ubio bratovu suprugu, potom je u stanu ubio bratovog sina i snahu i ranio njihovog sina, te pokušao da izvrši samoubistvo.

(Srna)

Više s weba

Izdvajamo

Da li je legitimno kada papa Franjo Komšića nazove dobrom osobom? Kontić ismijao HDZ: Ubrzano rade na izmjeni Izbornog zakona…

Mnogi su danas komentarisali ovaj sastanak, a među njima je, također, novinar i direktor Mediacentra Boro Kontić. Kontić je...

Možda vas zanima i ovo