Utorak, 9 ožujka, 2021

Danas sahrana žrtava u Loparama

Nemojte propustiti

Pojašnjenje zatvaranja Kantona Sarajevo: Ko radi, a kome je zabranjeno

Zbog kontinuiranog pogoršanja epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, a nakon cjelodnevnog zasjedanja, Vlada KS je na prijedlog Kriznog štaba...

Vlada FBiH: Formiran ad hoc tim za pregovore s proizvođačina vakcina

Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj sjednici održanoj u Sarajevu donijela Rješenje o formiranju ad hoc tima za...

Novalić potvrdio: FBiH kreće u direktnu nabavku vakcina, oformili smo najkompetentniji tim za taj zadatak

Novalić je naglasio da količina vakcina ne može biti veća od 400 hiljada doza, jer naša zemlja računa na...

Preminuo Emdžad Galijašević, bivši gradonačelnik Bihaća

U trci za gradonačelnika Bihaća pobijedio je 2012. godine kao kandidat SDA. Grad Bihać vodio je manje od četiri...

U Loparama će danas biti sahranjene žrtve trostrukog ubistva – Mara Đokić (60), njen sin Dražen (39) i snaha Mira (36) Đokić.

Foto: RTRS
Foto: RTRS

Okružni tužilac iz Bijeljine Mira Medić izjavila je Srni da su, prema nalazu obdukcije, sve žrtve imale po dvije prostrelne rane na grudima.

Ubica Dragan Đokić (56), koji je nakon zločina pucao sebi u glavu iz automatske puške, prebačen je iz bijeljinske bolnice na liječenje u Banja Luku.

Prema riječima tužioca, on se nalazi pod policijskim nadzorom i bit će saslušan kada se medicinski oporavi da bi mogao da prisustvuje ročištu.

Od članova porodice Đokić Srna saznaje da je trinaestogodišnji dječak kojem je ubica pucao u noge još u bolnici i da se oporavlja, te da je psihički dobro.

U stanu u kojem su ubijeni supružnici i ranjen njihov sin u vrijeme zločina nalazio se i brat Mire Đokić.

Članovi porodice kažu da je motiv ubistva zla narav ubice koji je prije zločina napisao oproštajno pismo i pripremio odijelo u kojem će biti sahranjen.

Penzionisani policajac Dragan Đokić je 28. decembra uvečer na ulici u centru Lopara ubio bratovu suprugu, potom je u stanu ubio bratovog sina i snahu i ranio njihovog sina, te pokušao da izvrši samoubistvo.

(Srna)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ivana Marić se napokon oglasila: Žao mi je što su neki ljudi moju izjavu pogrešno shvatili

Nakon što se pojavila informacija da je politička analitičarka Ivana Marić kandidatkinja Naše stranke za dogradonačelnicu Sarajeva, na društvenim...

Možda vas zanima i ovo