Nedjelja, 1 listopada, 2023

Danas stižu nalazi – Zašto su protivrječne izjave oko smrti akademika Redžića?!

Preporučeno

I ja sam mislio da ću ih već dobiti, ali, eto, nisam. Čim se to desi, odmah ću na praviti izvještaj, rekao nam je vještak sudske medicine dr. Hamza Žujo

(Foto: Arhiv)
(Foto: Arhiv)

Vještak sudske medicine dr. Hamza Žujo još nije dobio nalaze patohistološke i toksikološke analize vezane za utvrđivanje detalja o smrti prof. dr. Sulejmana Reddžića.
“I ja sam mislio da ću ih već dobiti, ali, eto, nisam. Čim se to desi, odmah ću na praviti izvještaj”, rekao nam je dr. Žujo, kojeg smo prekinuli sa posla identifikacije u Mostaru, tako da nije bilo prilike za nastavak razgovora.

Upravo se čita:  Izdato upozorenje na opasnost od poplava: Evo u kojim dijelovima BiH će doći do porasta vodostaja

Dr. Žujo je prvobitno rekao da će dodatni nalazi biti gotovi za desetak do petnaest dana, a njegovo je bilo mišljenje, na osnovu uviđaja izvršenog na mjestu gdje je Redžić pronađen, da smrt nije uzrokovalo treće lice. No, portparol Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo Neven Kramer tvrdi da se nalazi mogu očekivati danas.

Upravo se čita:  Nedim Sladić podijelio lijepe vijesti: Odbranio magistarski rad s najvišom ocjenom

Od Kramera smo, također, saznali da se patohistološki nalazi rade na Patologiji Medicinskog fakulteta u Sarajevu, a toksikološki u Zavodu za medicinu rada KS-a, toksikološka laboratorija Ilidža.

Inače, obdukcioni nalaz, ističe Kramer, još nije dostavljen pomenutom tužilaštvu, čiji portparol nam jučer “odgovorno tvrdi da je tužilac Mirza Hukeljić u kontaktu s dr. Amirom Redžić, suprugom dr. Redžića”, koja je nama rekla suprotno.

Upravo se čita:  Reforma CIK-a u režiji SNSD-a i HDZ-a: Nije bitan kvalitet, nego da budu stranački prihvatljivi

Redžićev nestanak od 7. januara prijavljen je dva dana kasnije, a akademik je pronađen mrtav 21. januara u koritu Miljacke, na području Lapišnice.

Redžić je bio šef Katedre za ekologiju i zaštitu prirodne okoline na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu, a vodio je i tamošnji Centar za ekologiju i prirodne resurse. Predsjedavao je Asocijacijom nezavisnih intelektualaca Krug 99.

(Oslobođenje)

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Nedim Sladić obradovao građane Bosne i Hercegovine novom prognozom

Poznati bosanskohercegovački meteorolog Nedim Sladić vrijedno radi da svojim pratiocima donose pravovremene vijesti o vremenskim prilikama u Bosni i...

Možda vas zanima i ovo