Ponedjeljak, 19 travnja, 2021

Danas stižu nalazi – Zašto su protivrječne izjave oko smrti akademika Redžića?!

Nemojte propustiti

I ja sam mislio da ću ih već dobiti, ali, eto, nisam. Čim se to desi, odmah ću na praviti izvještaj, rekao nam je vještak sudske medicine dr. Hamza Žujo

(Foto: Arhiv)
(Foto: Arhiv)

Vještak sudske medicine dr. Hamza Žujo još nije dobio nalaze patohistološke i toksikološke analize vezane za utvrđivanje detalja o smrti prof. dr. Sulejmana Reddžića.
“I ja sam mislio da ću ih već dobiti, ali, eto, nisam. Čim se to desi, odmah ću na praviti izvještaj”, rekao nam je dr. Žujo, kojeg smo prekinuli sa posla identifikacije u Mostaru, tako da nije bilo prilike za nastavak razgovora.

tekst se nastavlja ispod sponzorisanog sadržaja

Dr. Žujo je prvobitno rekao da će dodatni nalazi biti gotovi za desetak do petnaest dana, a njegovo je bilo mišljenje, na osnovu uviđaja izvršenog na mjestu gdje je Redžić pronađen, da smrt nije uzrokovalo treće lice. No, portparol Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo Neven Kramer tvrdi da se nalazi mogu očekivati danas.

Od Kramera smo, također, saznali da se patohistološki nalazi rade na Patologiji Medicinskog fakulteta u Sarajevu, a toksikološki u Zavodu za medicinu rada KS-a, toksikološka laboratorija Ilidža.

Inače, obdukcioni nalaz, ističe Kramer, još nije dostavljen pomenutom tužilaštvu, čiji portparol nam jučer “odgovorno tvrdi da je tužilac Mirza Hukeljić u kontaktu s dr. Amirom Redžić, suprugom dr. Redžića”, koja je nama rekla suprotno.

Redžićev nestanak od 7. januara prijavljen je dva dana kasnije, a akademik je pronađen mrtav 21. januara u koritu Miljacke, na području Lapišnice.

Redžić je bio šef Katedre za ekologiju i zaštitu prirodne okoline na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu, a vodio je i tamošnji Centar za ekologiju i prirodne resurse. Predsjedavao je Asocijacijom nezavisnih intelektualaca Krug 99.

(Oslobođenje)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

IGK poručio Miloradu Dodiku:’Radiš uzaludan posao! Nećemo šutjeti sve dok se BiH ne oslobodi takvih kao što si ti’

Ne postoji nijedan fenomen svijesti kroz koji se bolje oslikava bosanskohercegovačka prošlost, sadašnjost i budućnost, nego što je to...

Možda vas zanima i ovo