Subota, 21 svibnja, 2022

“Danas su sve maske pale” – Bećirović odbrusio Čoviću: Svi znaju da namjerno blokirate državne organe BiH

Nemojte propustiti

“Da li postoji ijedan čelnik državnog parlamenta na svijetu koji ‘zabavlja’ niže organe vlasti a ne saziva zakonodavni organ vlasti kojim predsjedava?!” – pita se Bećirović

Državni zastupnik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Denis Bećirović poručio je lideru HDZ Draganu Čoviću da prestane “tumarati” te da se prihvati posla za koji je od građana biran.

– Gospodine Čoviću, prema odredbama Poslovnika o radu Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH (član 23), Vaše dužnosti su da pripremate i sazivate sjednice Doma naroda, kao i da brinete o dosljednoj primjeni Poslovnika. Nažalost, ne radite svoj posao. Umjesto da poštujete Poslovnik Doma naroda Vi ste odlučili da budete trabant separatističke politike – navodi on.

Od vašeg političkog tumaranja izvan državnih organa vlasti Bosne i Hercegovine nema niko koristi, nastavlja on, saopćeno je iz SDP-a.

– Cjelokupna domaća i međunarodna javnost zna da namjerno blokirate državne organe Bosne i Hercegovine, kao i da pokušavate političko odlučivanje o državnim pitanjima izmjestiti na niže i nenadležne organe vlasti. Ali, malo ste se prekomobinirali. Neće proći – kaže Bećirović.

Uputio mu je i javno pitanje koje glasi: “Da li postoji ijedan čelnik državnog parlamenta na svijetu koji ‘zabavlja’ niže organe vlasti a ne saziva zakonodavni organ vlasti kojim predsjedava?!”

– Gospodine Čoviću, danas ste još jednom pokazali da je za Vas separatista Milorad Dodik važniji od Ustava BiH i Poslovnika Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH. Danas ste potvrdili i da vaše prisustvo obilježavanju neustavnog 9. januara, u trenutku kada su vlasti bh. entiteta RS odlikovale ratnog zločinca Slavka Lisicu zbog brutalnog granatiranja Šibenika i Dalmacije, nije bilo rezultat slučajnosti. Danas su sve maske pale – zaključio je on.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

U udesu kod Šimanovaca poginula nekadašnja miss fotogeničnosti Srbije

Mirjana je bila miss fotogeničnosti i finalistkinja izbora za Miss Srbije, 2007. godine. Mirjana Stojanović (34) izgubila je jutros život...

Možda vas zanima i ovo