Petak, 24 rujna, 2021

Dejana Bačko slika nogama jer je rođena bez ruku i ima namjeru upisati Akaemiju likovnih umjetnosti

Nemojte propustiti

Dejana Bačko (19) vrlo je talentirana za slikanje, a to ne bi bilo toliko neobično, da nije rođena bez ruku, pa umjetnička djela stvara nogama.

dejana-backo-blic-625-14032013

Unatoč tomu što se ne može sama odijenuti ili zavezati kosu, ova zanimljiva djevojka rodom iz Bačke Palanke nogama piše, slika, pere posuđe i obavlja sve ostale zadatke. Svoje slike je već izlagala u Srbiji, Bosni, Makedoniji, pa i u Hrvatskoj, a najveća joj je želja upisati Akademiju likovnih umjetnosti i jednog dana živjeti od slikanja, piše Blic.

Dejana pohađa srednju umjetničku školu, na čijem je prijemnom ispitu briljirala. Osim upisivanja Akademije, velika joj je želja upoznati tenisača Novaka Đokovića, zbog čijeg je portreta i prošle godine dospjela u medije. “Ne znam kako bih igrala tenis, ali uspjela bih nekako. Sve radim sama, u školi pišem po ploči, hvatam bilješke, slikam i crtam, ali mi zato varanje na ispitima baš ne ide”, rekla je ova osebujna djevojka, dodavši kako joj je majka Sandra u svemu najveća podrška.

Osim što stvara zaista dobre slike, ova 19-godišnjakinja rado pliva, igra nogomet s društvom i izlazi s prijateljima, i unatoč svojem hendikepu ne smatra se puno drukčijom od vršnjaka.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Gorica Dodik: Žena funkcionera PDP-a danas je svojim đacima držala predavanje kako smo svi mi Bosanci

Gorica Dodik na Twitteru često komentira aktuelnu političku situaciju i napada one koji su "protiv" njenog oca. Kćerka Milorada Dodika,...

Možda vas zanima i ovo