Četvrtak, 29 srpnja, 2021

Del Vechio: Papin posjet vratit će nadu u bolji život u BiH

Nemojte propustiti

Veleposlanik Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivan Del Vechio sudjelovat će, kao i većina djelatnika Veleposlanstva, na misnom slavlju koje će 6. juna na stadionu Koševo u Sarajevu predvoditi papa Franjo – potvrdili su Feni iz Veleposlanstva Republike Hrvatske u BiH.

– Očekujem da će pohod Svetog Oca doprinijeti jačanju povjerenja i razumijevanja unutar BiH, odnosno da će biti dodatni poticaj izgradnji mira i suživota na temeljima jednakih prava i sloboda, uvažavanja različitosti i izgradnji jednakopravnosti svih – kazao je Del Vechio.

Istakao je da odabrani moto “Mir vama” na određeni način ima svoju simboliku za sve koji žive u neizvjesnim i nesigurnim vremenima za budućnost, jer ohrabrenje i poruka mira potrebni su svim stanovnicima BiH.

Naglasio je da je sama najava Papinog posjeta BiH ponovo usmjerila pažnju međunarodne zajednice prema zemlji koja je suočena s velikim izazovima i koja treba međunarodnu pomoć da bi se pronašao izlaz iz ekonomske i socijalne krize.

– Ovaj posjet vratit će nadu, pogotovo kod mladih, u mogući bolji život u ovoj prekrasnoj zemlji – zaključio je Del Vechio.

Iz hrvatskog veleposlanstva kazali su da očekuju dolazak velikog broja organiziranih grupa vjernika iz svih dijelova Republike Hrvatske na susret sa Svetim Ocem na Koševu.

Papa Franjo posjetit će Sarajevo 6. juna, što će biti treći put da poglavar Rimokatoličke crkve dolazi u BiH. Njegov prethodnik, papa Ivan Pavao II, posjetio je BiH 1997. i 2003. godine.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od ovog vikenda nova pravila za ulazak u Njemačku?

"Pojačanim putovanjem rizikuje se da se taj trend preokrene”, navodi se u dokumentu Ministarstva. Svi putnici koji dolaze u Njemačku...

Možda vas zanima i ovo