Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Delegacija EU zaprepaštena napadom na Sabornu crkvu u Mostaru

Preporučeno

“Pozivamo sve kompetentne organe da sprovedu punu istragu o ovim navodima, kao i da rade sa postojećim i potencijalnim metama zločina mržnje kako bi ojačali njihovu bezbjednost i povjerenje da se neko bavi zabrinutostima pogođenih zajednica”

Delegacija EU u BiH zaprepaštena je izvještajima da je Saborna crkva u Mostaru u više navrata ove godine bila meta krađa i vandalizma, saopštili su na društvenim mrežama

Upravo se čita:  “Dobila sam otkaz, jer nisam ušla u stranku”: Bh. građani progovorili o pritiscima na birače

Delegacija je na svom Twitter nalogu objavila saopštenje u kojem se navodi da su posebno zaprepašteni navodima da su pomenuta djela motivisana predrasudama i neprijateljstvom.

Kako su objavili, ne treba da postoji tolerancija za činove etničke ili vjerske mržnje, niti za bilo kakve postupke koji imaju negativan uticaj na stvaranje okruženja pogodnog za pomirenje u BiH.

Upravo se čita:  Hadžifejzović šokirao gledaoce: 'Ja vam odoh živjeti na Zapad. Svi idu pa idem i ja...'

“Pozivamo sve kompetentne organe da sprovedu punu istragu o ovim navodima, kao i da rade sa postojećim i potencijalnim metama zločina mržnje kako bi ojačali njihovu bezbjednost i povjerenje da se neko bavi zabrinutostima pogođenih zajednica”, ističe se u saopštenju.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Umro Jacob Rothschild, član jedne od najmoćnijih svjetskih porodica

Finansijer i član bankarske porodice Rothschild, Lord Jacob Rothschild, preminuo je u 87. godini života, objavila je njegova porodica. Britanski...

Još vijesti za vas