Četvrtak, 4 lipnja, 2020

Delegacije EBRD-a posjetila kompaniju RAMA-GLAS

Nemojte propustiti

Sebija Izetbegović za RTRS: Zašto samo Novalić, zašto samo Bošnjaci?! Hajde svi da odgovaramo

- Iz SDA nisu branili Novalića, nego im nije jasno zašto nisu u istrazi bili svi. Pratim svu štampu,...

Ponovo uvedeni komercijalni letovi na sarajevskom aerodromu, ali samo na ovim linijama

Do kraja juna s letovima bi trebala početi i kompanija Eurowings prema Kelnu u Njemačkoj, kao i kompanija Croatia...

Tužilaštvo BiH se žalilo Sudu zbog puštanja na slobodu Novalića, Solaka i Hodžića: Svi građani moraju biti jednaki pred zakonom

Nakon što je Sud BiH odbio prijedlog Tužilaštva za jednomjesečnim pritvorom i odredio osumnjičenima mjere zabrane iz Tužilaštva su...

Nakon porasta broja novih slučajeva koronavirusa: Pročitajte apel Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva

S obzirom na situaciju i blagi porast zaraženih u FBiH Krizni štab posla je apel građanima u kojem pozivaju...

Brojna delegacija Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) posjetila je bh. kompaniju RAMA-GLAS s ciljem obilaska postrojenja čiju je nabavku pomogla ova banka povoljnim investicionim sredstvima.

Generalni menadžer RAMA-GLAS-a Jasmin Avdić kazao je Feni da su članovima delegacije EBRD-a predstavili i dva nova projekta, a to je obnova dotrajalih mašina i uvođenje novih tehnologija, u vrijednosti četiri miliona eura, te projekt pretvaranja krova fabrike u solarnu elektranu, u vrijednosti 500.000 eura.

Avdić je istakao da su predstavnici EBRD-a izrazili veliku zainteresiranost za mašine u čijoj su kupovinu učestvovali, a posebno za dva nova projekta te bh. kompanije.

– Na početku, naš cilj je bio da postanemo konkurentni na tržištu, a  danas više od 50 posto proizvoda izvozimo u dug spisak zemalja, među kojima su Norveška, Švedska, Švicarska, Danska, Holandija, Njemačka, Austrija, Velika Britanija, SAD,  te afrički kotinent – kazao je.

Avdić je pojasnio da je, prelaskom na novu lokaciju, RAMA-GLAS ponosni vlasnik najveće tvornice za kaljenje i proizvodne linije za izolirano staklo u regiji, zahvaljujući, između ostalog, podršci EBRD-a.

– Primjenom tehnologije ‘super spacer’ proizvodna linija IZO stakla RAMA-GLAS se ističe među konkurentima – naglasio je Avdić.

Da se  trud i rad isplati, kako je rekao, pokazuje to da je zajedno sa 156 uposlenih povećao promet u posljednje tri godine za 10 posto, a da je prošle godine promet iznosio više od sedam miliona eura.

Od utemeljenja 1996. god, RAMA-GLAS je izrastao u vodeću kompaniju u polju arhitekturalnog stakla. Nakon 23 godine, kapaciteti prerađenog stakla dnevno iznose 10 tona.

– Put do tog uspjeha bio je izazovan, ali zahvaljujući kontinuiranim ulaganjima, izvrsnoj kvaliteti, izuzetno dobroj organizaciji i upravljanju te vrijednim zaposlenicima, uspjeli smo – poručio je.

Također je kazao da, osim RAMA-GLAS-a, postoje dvije sestrinske kompanije HANO i HANO-TRANS koje osiguravaju sinergiju i kompletan krug usluga krajnjem kupcu.

– Nalazimo se na površini od 20.000 kvadratnih metara, poslujemo prema najnovijim standardima i procedurama, uz proizvode koji su certificirani u evropskim institutima, kao što je IFT Rosenheim – kazao je.

Avdić je istakao da je kompanija završila recertifikaciju u skladu s najnovijim standardom ISO 9001: 2015 te da ispunjava zahtjeve za CE znakom, čime je stekla uslove za izvoz u zemlje Europske unije.

Proizvodi RAMA GLAS-a su energetski učinkoviti, sigurni, ekološki prihvatljivi, testirani i izrađeni prema najnovijim evropskim standardima i normama.

– Naši dugoročni ciljevi su visokokvalitetni proizvodi, zadovoljni kupci, kontinuirani napredak, poboljšanje procesa i rast udjela naše tvrtke na domaćem i inozemnom tržištu – zaključio je Avdić.

Čitajte još

loading...

Izdvajamo

Sebija Izetbegović za RTRS: Zašto samo Novalić, zašto samo Bošnjaci?! Hajde svi da odgovaramo

- Iz SDA nisu branili Novalića, nego im nije jasno zašto nisu u istrazi bili svi. Pratim svu štampu,...

Apel za pomoć dječaku Selmanu Kozliću i njegovim roditeljima

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel kako bismo pomogli Selmanovim roditeljima da svaki dan budu uz njega i dolaze mu redovno u posjete. Udruženje Pomozi.ba pokrenulo...

INZ: Pandemiju smo usporili zajedno, ali da bi je pobjedili određene...

Koliko god mjere zdravstvenih stručnjaka i Civilne zaštite bile ublažene, važno je neprekidno naglasiti da se još nalazimo u periodu aktivne pandemije koronavirusa Covid-19,...

Nastale mnoge zabune nakon 1. juna: Ko može ući u BiH,...

Stranci koji u Bosnu i Hercegovinu ulaze zbog poslovnih obveza moraju posjedovati poziv pravne osobe iz Bosne i Hercegovine koja ga angažira u BiH...

Veliki uspjeh naših stručnjaka: Na Veterinarskom fakultetu u Sarajevu izoliran bh....

Na projektu izolacije virusa izuzetno značajan doprinos dali su i Akademija nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine predstavljena akademkinjom prof. dr. Mirsadom Hukić te...

Možda vas zanima i ovo