Četvrtak, 20 siječnja, 2022

Delegati danas raspravljaju o smjenama ministara iz SDA

Nemojte propustiti

Potvrđivanje Odluke predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH o smjeni ministra sigurnosti BiH, ministra odbrane BiH i zamjenika ministra finansija i trezora BiH jedna je od predviđenih tačaka dnevnog reda sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH zakazane za danas.
 
 
Foto: PS BiH

 
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda donio je odluku kojom se smjenjuju s dužnosti ministri sigurnosti BiH Sadik Ahmetović i odbrane Muhamed Ibrahimović, te zamjenik ministra finansija i trezora Fuad Kasumović, svi iz SDA.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH je početkom jula potvrdio ovu odluku predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, a da bi stupila na snagu treba da je potvrdi i Dom naroda državnog parlamenta.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga zakona o carinskoj tarifi čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, te Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH koji su predložili delegati Borjana Krišto i Dragutin Rodić.

U prvom bi čitanju trebao biti razmatran Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju političkih stranaka čiji su predlagači delegati Borjana Krišto, Halid Genjac i Dragutin Rodić.

Između ostalog, trebala bi biti razmatrana i Informacija o provođenju Strategije prelaska s analogne na digitalnu zemaljsku radiodifuziju u frekvencijskim opsezima 174-230 MHz i 470-862 MHz u BiH.

Prije početka nove, trebala bi biti završena ranije prekinuta sjednica Doma naroda PSBiH.

 
 
(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Samantha Power doputovala u Bosnu i Hercegovinu

Da je doputovala u BiH, sama je potvrdila Power na svom Twitteru. Samantha Power, administratorica Američke agencije za međunarodni razvoj,...

Možda vas zanima i ovo