Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

Delegati Doma naroda PS BiH o finansiranju izbora

Autor:Patria

Nemojte propustiti

Za proceduru usvajanja budžeta u PS BiH potrebno je dodatno vrijeme, a CIK se već suočava sa brojnim problemima i nedostatkom ljudstva jer nisu imali novac da privremeno uposle potrebni kadar.

Hitna sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH na zahtjev bošnjačkih delegata bit će održana danas u 12 sati kako bi se obezbijedila novčana sredstva za Opšte izbore u BiH 2. oktobra.

Svih pet delegata Kluba Bošnjaka u Domu naroda potpisali su i 16. maja dostavili Kolegijumu Doma naroda zahtjev za sazivanje hitne sjednice kako bi bila obezbijeđena novčana sredstava za opšte izbore.

Prijedlogom zaključka koji je u sklopu zahtjeva za održavanje hitne sjednice predviđa se da Dom naroda naloži Vijeću ministara donošenje odluke o odobravanju i raspodjeli sredstava u iznosu od 12,5 miliona KM na ime rashoda Centralne izborne komisije BiH za održavanje ovogodišnjih opštih izbora.

Zatraženo je da sjednici, osim predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije i ministra finansija i trezora BiH Vjekoslava Bevande, prisustvuje i predsjednik Centralne izborne komisije BiH Suad Arnautović.

U ponedjeljak bi u proceduru trebao biti upućen i Dokument okvirnog budžeta i Nacrt budžeta institucija BiH za 2022. godinu koji će biti dostavljen Vijeću ministara BiH na usvajanje. No, za proceduru usvajanja budžeta u PS BiH potrebno je dodatno vrijeme, a CIK se već suočava sa brojnim problemima i nedostatkom ljudstva jer nisu imali novac da privremeno uposle potrebni kadar.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dostavljač otpušten nakon što je poslao privatnu poruku djevojci kojoj je donio hranu: “Ej, kakva je bila hrana jučer”

Regionom se širi screenshot navodne poruke jednog dostavljača iz Srbije mušteriji. "Ej, kakva je bila hrana jučer? Dostavljač", može se...

Možda vas zanima i ovo