Petak, 29 rujna, 2023

Delegati Doma naroda PS BiH o finansiranju izbora

Autor:Patria

Preporučeno

Za proceduru usvajanja budžeta u PS BiH potrebno je dodatno vrijeme, a CIK se već suočava sa brojnim problemima i nedostatkom ljudstva jer nisu imali novac da privremeno uposle potrebni kadar.

Hitna sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH na zahtjev bošnjačkih delegata bit će održana danas u 12 sati kako bi se obezbijedila novčana sredstva za Opšte izbore u BiH 2. oktobra.

Upravo se čita:  Izdato narandžasto upozorenje: Past će obilna kiša, biće poplava

Svih pet delegata Kluba Bošnjaka u Domu naroda potpisali su i 16. maja dostavili Kolegijumu Doma naroda zahtjev za sazivanje hitne sjednice kako bi bila obezbijeđena novčana sredstava za opšte izbore.

Prijedlogom zaključka koji je u sklopu zahtjeva za održavanje hitne sjednice predviđa se da Dom naroda naloži Vijeću ministara donošenje odluke o odobravanju i raspodjeli sredstava u iznosu od 12,5 miliona KM na ime rashoda Centralne izborne komisije BiH za održavanje ovogodišnjih opštih izbora.

Upravo se čita:  Stigla je jesen: Oprez zbog najavljenih obilnih padavina, nadležni najavili mogućnost poplava

Zatraženo je da sjednici, osim predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije i ministra finansija i trezora BiH Vjekoslava Bevande, prisustvuje i predsjednik Centralne izborne komisije BiH Suad Arnautović.

U ponedjeljak bi u proceduru trebao biti upućen i Dokument okvirnog budžeta i Nacrt budžeta institucija BiH za 2022. godinu koji će biti dostavljen Vijeću ministara BiH na usvajanje. No, za proceduru usvajanja budžeta u PS BiH potrebno je dodatno vrijeme, a CIK se već suočava sa brojnim problemima i nedostatkom ljudstva jer nisu imali novac da privremeno uposle potrebni kadar.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Izetbegović jedini kandidat za predsjednika SDA, Mehmedović najavljuje: Znak da je Bakir konačno oteo stranku od članstva

Nakon što je Stranka demokratske akcije (SDA) odbila kandidaturu Šemsudina Mehmedovića za predsjednika, on se oglasio putem saopćenja koje...

Možda vas zanima i ovo