Četvrtak, 20 siječnja, 2022

Demant na tekst “Vlasnica Via Medie Vesna Beganović glavna akterica najnovijeg marketinškog skandala u HT Eronetu”

Nemojte propustiti

Predmet: Demanti na tekst “Vlasnica Via Medie Vesna Beganović glavna akterica najnovijeg marketinškog skandala u HT Eronetu”

Demant prenosimo u cjelosti.

Poštovani,

U prilogu je demanti na tekst “Vlasnica Via Medie Vesna Beganovic glavna akterica najnovijeg marketinškog skandala u HT Eronetu” koji je objavljen u prošlom broju Slobodne Bosne (broj 818 od 12.07.2012. godine) na strani broj 4. Sporni tekst je objavio i vaš portal, a posto smo uskračeni za osnovno novinarsko načelo da saslušate i drugu stranu, ovim putem vas molimo  da u skladu sa zakonom objavite nas demanti u cjelosti.

Žao nam je što se vaša novinarka nije držala osnovnih novinarskih načela i saslušala i drugu stranu kako bi javnost saznala pravu istinu pa smo primorani ovim putem demantirati njen tekst.
Via Media nikada nije niti će bježati od plaćanja svojih obaveza što znaju svi naši poslovnipartneri. Profesionalizam i najviši nivo etičnosti u obavljanju poslova su bili i jesu osnovna vodilja u poslovanju naše agencije.

Dakle, nije istina da su mediji ostali uskraćeni za svoja potraživanja za kampanju našeg
klijenta, isključivo se radi o poslovnom odnosu Via Medie i konzorcijskog partnera Direct
Medije. Istina je da je Via Media tražila da se poništi neosnovano zaduženje kojim se tereti naša kuća i klijent, a koje je konačno dostavljeno 11.07.2012. godine i još uvijek nije usaglašeno (prema članu 28. Stav 4. Zakona o računovodstvu i reviziji FBiH).
Svi oni koji učestvuju na medijskom tržištu znaju da je jedini i osnovni razlog objave to što smo prekinuli saradnju sa monopolističkim agencijama. Ovaj tekst smatramo kulminacijom kampanje protiv naših nastojanja da se konačno na medijskom tržištu Bosne i Hercegovine uspostavi red i da svi učesnici u procesu neometano rade svoj posao. Jasno je da monopolističkim agencijama to ne odgovara, stoga se pitamo ko je pravi naručilac teksta.
Smatramo da je nedopustiva ovakva komunikacija i korištenje Slobodne Bosne u rješavanju poslovnih odnosa dva pravna lica.

S poštovanjem,
Vesna Beganović, CEO

 

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Samantha Power doputovala u Bosnu i Hercegovinu

Da je doputovala u BiH, sama je potvrdila Power na svom Twitteru. Samantha Power, administratorica Američke agencije za međunarodni razvoj,...

Možda vas zanima i ovo