Srijeda, 28 srpnja, 2021

Demokratska fronta traži ostavku Fadila Novalića

Nemojte propustiti

Demokratska fronta (DF) najoštrije osuđuje, kako navode, “laži izrečene od visokih dužnosnika SDA nakon što je Fadil Novalić izgubio njihovu podršku u Parlamentu FBiH”, priopćeno je danas iz ove stranke.

”Naime, nakon što su u četvrtak ministri iz SDA, po nalogu Dragana Čovića, izvršili ekonomski državni udar usvajajući nelegalnu Uredbu o vršenju ovlaštenja u gospodarskim društvima, medijima je podijeljena lažna informacija o navodnom pokušaju DF-a da instalira stranačke ljude u upravljačke strukture”, navodi ova stranka.

U toj informaciji, kako se dodaje, ima “taman onoliko istine koliko u trenutno vladajućoj strukturi unutar SDA ima državotvorne svijesti – nimalo”.

DF smatra “da je nova politika SDA protuustavno prepuštanje Draganu Čoviću svih ekonomskih resursa na teritoriji nekadašnje paradržave HZHB, tj. stvaranje ekonomskog trećeg entiteta”.

”Da je laž i prevara jedino oružje sadašnjeg rukovodstva SDA je postalo jasno i svim časnim članovima te stranke nakon lažiranog kongresa i brutalne krađe čime je ta stranka postala jedina relevantna politička snaga u zemlji čije rukovodstvo svoj legitimitet mora dokazivati na sudu”, navode iz DF-a.

Iz ove stranke pozivaju premijera Federacije BiH da, “umjesto što se bavi proizvodnjom novih obmana, preuzme odgovornost i nađe novu većinu u Parlamentu FBiH ili podnese ostavku na tu funkciju”.

”Više od dva mjeseca nakon što je izabran nije bio dovoljno sposoban da pošalje četverogodišnji program rada Vlade na usvajanje, kamoli da predloži konkretna rješenja za izlazak iz ekonomskog ambisa za koji je najzaslužnija SDA koja vlada našom zemljom 23 od zadnjih 25 godina”, navodi DF.

Ova stranka, nadalje, smatra da će najgora opcija po interese naše zemlje biti da FBiH ima manjinsku vladu.

To je, smatraju u DF-u, “nesumnjivo i bio cilj HDZ-a, koji SDA poslušno ispunjava, jer se time onemogućava uspjeh povijesne britansko-njemačke inicijative zbog koje je DF pristao na minimalan broj pozicija u vlasti na svim nivoima”.

”Nama je, za razliku od novog rukovodstva SDA, interes BiH uvijek iznad interesa stranke i zbog toga ćemo pokrenuti sve raspoložive pravne mehanizme za sprečavanje provođenja ekonomskog državnog udara”, navodi se u priopćenju DF-a.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od sutra se u BiH ide u zatvor zbog negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca

Ako negirate genocid ili veličate ratne zločince u BiH, od sutra idete u zatvor. U Službenom glasniku BiH danas su...

Možda vas zanima i ovo