Srijeda, 16 lipnja, 2021

Demonstranti će držati u blokadi centar Sarajeva sve dok Vlada FBiH ne podnese ostavku

Nemojte propustiti

Foto: Oslobođenje
Foto: Oslobođenje

Dio demonstranata, koji su danas protestovali pred zgradom Vlade Federacije BiH razišao se, a trenutno je ostala samo jedna grupa kod Higijenskog zavoda, javlja Srna.

Jedan od predstavnika demonstranata je rekao da će do 19 sati čekati potez vlade. Na pitanje što će biti ukoliko vlada ne podnese ostavku, predstavnik demonstranata koji se nije želio predstaviti rekao je da će držati u blokadi centar Sarajeva sve dok Federalna vlada ne podnese ostavku, javlja Anadolija.

Podsjetimo, federalni premijer Nermin Nikšić ranije je rekao da nema namjeru odstupiti.

Saobraćaj pred zgradom federalne Vlade je normalizovan. Grupa od nekoliko stotina demonstranata blokirala je i glavnu raskrsnicu na Skenderiji tako da su svi prilazi centru grada Sarajeva blokirani, javlja Fena. I dalje je blokirana raskrsnica kod Higijenskog zavoda. Obje raskrsnice osiguravaju specijalci MUP-a KS a demonstracije za sada protiču bez incidenata.

Pred zgradom Vlade FBiH, prije razlaza demonstranata, dogodio se manji incident kada je crveni džip Hammer projurio kroz masu. Tom prilikom jedno lice je lakše povrijeđeno.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Beograđani o gestu Vlade KS: I sa vaučerom i bez, imam u planu da idem za Sarajevo i da obilazim Bosnu

Ne treba mi vaučer. I sa vaučerom i bez, imam u planu da idem za Sarajevo i da obilazim...

Možda vas zanima i ovo