Ponedjeljak, 4 srpnja, 2022

Denis Bećirović zvanično kandidat opozicije za člana Predsjedništva BiH

Nemojte propustiti

Denis Bećirović je zajednički kandidat Trojke, ali i šire opozicije, za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda. Ovo je potvrđeno na današnjoj konferenciji za medije u Sarajevu.

“Ovo su bili razgovori ljudi koji su imali jedan cilj da konačno izabremo najkompetentnije ljude. Okupili smo se da predstavimo zajedničkog kandidata za člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića. Denis bi trebao drugi put, da se sada našalim, da pobijedi da bi bio izabran za člana Predsjedništva BiH. Očekujem da on bude istinski predstavnik svih građana i građanki BiH. Mi ćemo raditi da potpišemo programe, a čeka nas veliki posao nakon izbora da BiH vratimo na prave kolosijeke”, kazao je predsjednik SDP-a Nermin Nikšić te se zahvalio svima koji su došli.

Konferecniji su osim Denisa Bećirovića i lidera SDP-a, Naše stranke i Naroda i pravde, prisustvovao i predsjednik SBB Fahrudin Radončić te delegacija Narodnog evropskog saveza Bosne i Hercegovine (NES BiH).

Nakon njega prisutnima se obratio lider SBB-a Fahrudin Radončić.

“Prvi puta imamo ujedinjenu opoziciju. Siguran sam da će Bećirović znati odgovoriti na sve zadatke”, dodao je Radončić.

Damir Marjanović, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, je rekao:

“Ugljevika, Banja Luke, Sarajeva. Moram primjetiti jednu stvar, malo se plašim da će sada početi pričati da mi Hrvati biramo Bošnjaka za člana Predsjedništva BiH”, kazao je Marjanović i izaazvao smijeh prisutnih.

Elmedin Konaković iz Naroda i pravde je također govorio.

“Vidio sam ovdje šest, sedam kandidata za člana Predsjedništva BiH iz drugih stranaka. Mi smo se opredijelili za jednu drugačiju stvar. Hvala Bećiroviću što je u ime svih nas pristao da bude kandidat za člana Predsjedništva BiH”, kazao je Konaković.

Nakon njega govorio je i Edin Forto iz Naše stranke.

“Predstavljam stranku koja je gradila BH blok, a sada se bori za priliku da u rekordnom roku po prvi put podrže zajedničkog kandidata. Ovo radimo zbog naših roditelja i naše djece. Hvala Denisu i ja mu čestitam”, kazao je Forto.

Podsjetimo, SBB je nakon jučerašnje sjednice Predsjedništva stranke odlučio da podrži kandidata Trojke – SDP-a, NiP-a i NS-a za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine – Denisa Bećirovića.

Ovo je rekao predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić naglasivši da će SBB samostalno nastupiti kao stranka.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Biden čestitao na dogovoru Turske, Švedske i Finske: Ojačavamo našu kolektivnu sigurnost

Memorandum o razumijevanju potpisan je nakon dvostatnog kvadrilateralnog sastanka kojem su prisustvovali predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan, njegov finski...

Možda vas zanima i ovo