Ponedjeljak, 17 svibnja, 2021

Denis Stojnić potpisao za KSW: Došao sam da budem prvak

Nemojte propustiti

Denis Stojnić potpisao je ugovor sa najjačom evropskom MMA organizacijom Konfrontacje Sztuk Walki (KSW), a debitantski nastup imat će 9. novembra na borilačkom spektaklu u zagrebačkoj Areni.

– Potpisao sam ugovor za četiri borbe. KSW ima trenutno najjaču produkciju na cijelom svijetu, čak su bolji od UFC-a. Dvorane na njihovim borilačkim spektaklima su uvijek pune i poslije Pride-a imaju rekordnu posjetu od nevjerovatnih 59.000 gledalaca na stadionu Warschau u Poljskoj. Drago mi je da sam potpisao ugovor za KSW i što ću se boriti sa jednim od najboljih boraca na svijetu. Moja prva borba će biti u Zagrebu, a ime protivnika KSW će uskoro objaviti. Došao sam da budem prvak KSW u teškoj kategoriji, i dat ću sve od sebe da donesem pojas u moju jednu i jedinu Bosnu i Hercegovinu i u moje Sarajevo. Erko Jun i ja ćemo ponosno nositi bosansku zastavu u Zagrebu. Uz božiju pomoć dignut ćemo je iznad glava kada budemo izlazili kao pobjednici. Želim se zahvaliti KSW-u za ovu priliku i što vjeruju u mene, te mom menadžeru Ivanu Dijakoviću i mom Golden Glory Teamu. I za kraj ću reći „I’m Back“ i vidimo se u Zagrebu – kaže Stojnić te dodaje da će 9. novembra u Areni da pokaže do sada najbolju predstavu u karijeri.

Podsjetimo, Denis Stojnić je trenutni prvak svijeta u HIT-FC-a, koja je poslije KSW najjača organizacija u Evropi. Pojas je osvojio prije dvije godine, kada se sa temperaturom borio i pobijedio legendarnog MMA i K-1 borca Migty Moa i Christiana Tonton M’Pumbu, bivšeg Bellator prvaka.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dijaspora zavrnula pipu: U Bosnu i Hercegovini lani stiglo skoro pola milijarde maraka manje

Ekonomista Admir Čavalić je kazao da su ovakvi rezultati sasvim očekivani te da su stručnjaci prošle godine najavili upravo...

Možda vas zanima i ovo