Četvrtak, 26 svibnja, 2022

Denis Zaimović (33): Novinar koji je jučer poginuo kod Kaknja imao je impresivnu biografiju i uživao poštovanje kolega

Nemojte propustiti

Tridesettrogodišnji Denis Zaimović iz Sarajeva poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se u subotu oko 12 sati dogodila na oštroj krivini nove dionice autoputa A1 u mjestu Ćatići kod Kaknja u blizini Termoelektrane.

sudarKakanj-zaimovic

Do nesreće je došlo kada je automobil Renault Megane kojim je upravljao Zaimović udario u teretno vozilo parkirano u zaustavnoj traci. Vozač je preminuo na mjestu.

VEZANO:  U saobraćajnoj nezgodi kod Kaknja poginula jedna osoba

Dr. sc. Denis Zaimović diplomirao je 2001. godine na Univerzitetu u Sarajevu, Fakultet političkih nauka, Odsjek za žurnalistiku kao prvi student koji je u nezavisnoj produkciji Internewsa teorijski i praktično odbranio diplomski rad “TV intervju kao kritičko-analitički oblik novinarskog izražavanja“.
Imao je veliko teorijsko i praktično iskustvo iz oblasti medija i odnosa s javnošću. Od 2000. do 2005. godine radio je na TV Hayat Sarajevo kao novinar i urednik i bio autor brojnih televizijskih priloga, intervjua i reportaža.
Usavršavao se na International broadcasting bureau Voice of America (Iowa, Washington, DC, USA) 2003. godine. Od 2005. godine radio je u Gradskoj upravi Grada Sarajeva kao šef Službe za odnose s javnošću, analitiku i marketing.
Magistrirao je na postdiplomskom studiju Bosna i Hercegovina u savremenom svijetu, na Odsjeku politologije, s temom magistarskog rada: Efekti i mogućnosti primjene koncepta Euroregije u Bosni i Hercegovini, i tako stekao zvanje magistra političkih nauka. Odbranivši doktorsku disertaciju “Uloga odnosa s javnošću u institucijama lokalne samouprave” stekao je zvanje doktora žurnalističkih odnosno komunikoloških nauka.
Novinari gotovo svih medijskih kuća u BiH sa tugom su prihvatili informaciju o Zaimovićevoj smrti. Bio je izuzetno cijenjen kolega i čovjek.

Izvor: Source.ba

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Charles Michel u BiH, odvojeni susreti sa članovima Predsjedništva BiH

Predsjednik EV je boravio u četvrtak u Srbiji gdje se sastao sa Aleksandrom Vučićem, te obećao nova ulaganja EU...

Možda vas zanima i ovo