Petak, 26 veljače, 2021

Denis Zaimović (33): Novinar koji je jučer poginuo kod Kaknja imao je impresivnu biografiju i uživao poštovanje kolega

Nemojte propustiti

Dodik razgovorao sa Schmidtom, kandidatom Njemačke za visokog predstavnika u BiH

U telefonskom razgovoru sa Schmidtom, Dodik je podsjetio na stav iz entiteta Republika Srpska da je “potrebno zatvoriti Kancelariju...

Žustra rasprava u Parlamentu: Helez i Vulić o Miloradu Dodiku

Poslanici Predstavničkog doma Parlamenta vode žustru raspravu o inicijativi za smjenu ministra pravde BiH Josipa Grubeše, koju je podnijelo...

Dodik po kratkom postupku: “BiH će tužiti COVAX ako probiju rok za isporuku vakcina”

"Bosna i Hercegovina zahtijeva da COVAX počne isporučivati što je prije. Ako se probije rok, BiH će tužiti program",...

Ponedjeljak neradni dan u FBiH: Obilježava se 1. mart – Dan nezavisnosti BiH

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava javnost da u skladu sa Zakonom o proglašenju 1. marta Danom...

Tridesettrogodišnji Denis Zaimović iz Sarajeva poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se u subotu oko 12 sati dogodila na oštroj krivini nove dionice autoputa A1 u mjestu Ćatići kod Kaknja u blizini Termoelektrane.

sudarKakanj-zaimovic

Do nesreće je došlo kada je automobil Renault Megane kojim je upravljao Zaimović udario u teretno vozilo parkirano u zaustavnoj traci. Vozač je preminuo na mjestu.

VEZANO:  U saobraćajnoj nezgodi kod Kaknja poginula jedna osoba

Dr. sc. Denis Zaimović diplomirao je 2001. godine na Univerzitetu u Sarajevu, Fakultet političkih nauka, Odsjek za žurnalistiku kao prvi student koji je u nezavisnoj produkciji Internewsa teorijski i praktično odbranio diplomski rad “TV intervju kao kritičko-analitički oblik novinarskog izražavanja“.
Imao je veliko teorijsko i praktično iskustvo iz oblasti medija i odnosa s javnošću. Od 2000. do 2005. godine radio je na TV Hayat Sarajevo kao novinar i urednik i bio autor brojnih televizijskih priloga, intervjua i reportaža.
Usavršavao se na International broadcasting bureau Voice of America (Iowa, Washington, DC, USA) 2003. godine. Od 2005. godine radio je u Gradskoj upravi Grada Sarajeva kao šef Službe za odnose s javnošću, analitiku i marketing.
Magistrirao je na postdiplomskom studiju Bosna i Hercegovina u savremenom svijetu, na Odsjeku politologije, s temom magistarskog rada: Efekti i mogućnosti primjene koncepta Euroregije u Bosni i Hercegovini, i tako stekao zvanje magistra političkih nauka. Odbranivši doktorsku disertaciju “Uloga odnosa s javnošću u institucijama lokalne samouprave” stekao je zvanje doktora žurnalističkih odnosno komunikoloških nauka.
Novinari gotovo svih medijskih kuća u BiH sa tugom su prihvatili informaciju o Zaimovićevoj smrti. Bio je izuzetno cijenjen kolega i čovjek.

Izvor: Source.ba

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Branislav Borenović nije štedio lidera SNSD-a: Bosna i Hercegovina nastavlja put prema NATO-u, Dodik je to prihvatio i neka prestane pričati gluposti

- Odavno nisam čuo veću glupost. Pa je li stvarno neko misli da Putin šalje godišnji plan u NATO...

Možda vas zanima i ovo