Četvrtak, 7 srpnja, 2022

Denisu Stojniću stigle prijetnje nakon iznošenja imena u slučaju “Dženan Memić”: Izaći će Zijo bez mrve grijeha, a onda ćemo vidjeti…

Nemojte propustiti

Prije samo nekoliko dana, sarajevski ugostitelj, MMA borac Denis Stojnić gostovao je kod Senada Hadžifejzovića u emisiji Centralni dnevnik, gdje je iznio svoju sumnju da Zijad Mutap, otac Alise Mutap stoji iza ubistva Dženana Memića.

Ovim svojim gostovanjem pokrenuo je lavinu reakcija i komentara u bh. javnosti.

Međutim, Stojnić proteklih dana dobiva prijetnje opasne po svoj život. Naime, redakciji našeg portala dostavio je poruke u kojima putem duštvenih mreža dobiva prijetnje.

– Izaći će Zijo bez mrve grijeha a onda ćemo vidjeti hoćeš li i na koga ćeš lagati. Što nisi rekao kod Hadžifejzovića da si sklon lažima i da ispijaš kahve sa sarajesvkom kriminalnom elitom, izrode jedan, navodi se u jednoj poruci koju je dobio Denis Stojnić.

Poruka koju je dobio Denis Stojinić

Međutim, na tu poruku odgovorio je i Denis Stojnić, a njegov odgovor prenosimo u cjelosti:

– Mislim da je pošteno da Zijo Mutap kaže ko je udario rahmetli Dženana Memića. Momak je 7 dana kasnije umro, prema tome Zijo Mutap i taj neko što je bio sa njim a svi u gradu znaju ko je taj neko. Pošteno bi bilo da se sami prijave ili neka Zijo sklopi nagodbu sa Tužilaštvom i tako spasi svoju kćerku i prizna ko je ubio Dženana Memića. Ako Ziju Mutapa puste iz zatvora a ne kaže ko je sve bio tu noć sa njegovom lažljivom kćerkom, onda je pravosudni sistem zakazao.

A da ti odgovorim za ispijanje kafa. Ja sa svima ispijam kafe i ja imam samo jedan pravac a to je sport, ugostiteljstvo i pošteni biznis. A ljudi koji sa mnom sjede su različiti i oni za svoje breme i križ odgovaraju. Bitno je da se ja ne bavim kriminalom a to što sam se u mladosti svađao sa kabadahijama to me ne pravi kriminalcem. To se zove narušavanje javnog reda i mira jer sam se branio od kabadahija. A ako misliš da me mozeš preplašit onda si na pogrešnoj adresi i ne poznaješ me dobro, piše Stojnić.

Odgovor Denisa Stojinića

Interesantno za vas

Izdvajamo

Milorad Dodik danas opet o secesiji, RS nazvao “državom srpskog naroda povezanom sa Srbijom”

"Svaki dan je borba i izloženi smo pritiscima, ali nam je lakše kad znamo da je Srbija tu. Moja...

Možda vas zanima i ovo