Nedjelja, 13 lipnja, 2021

Dervoz: Svjesna sam da svi građani koji su izrazili na ovaj način svoje nezadovoljstvo su u pravu

Nemojte propustiti

Ismeta Dervoz
Ismeta Dervoz

Poslanica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Ismeta Dervoz (SBBBiH) kazala je danas novinarima da je iskreno ožalošćena spoznajom da je došlo do toga da su građani BiH, da su pripadnici policije povrijeđeni, da je došlo do takve eskalacije nezadovoljstva koje je proizvelo stradanje ljudi.

– To je ono što u BiH ni u jednom trenutku i nikada, ni u najgorim snovima, nisam očekivala. Iskreno se nadam da će problemi koji jesu i opravdano reagiranje građana BiH, da će se rješavati na način da niti jedan jedini građanin naše zemlje neće trpjeti nikakve probleme koji se tiču povređivanja, fizičkih stradanja – kazala je Dervoz.

Dodala je da i građani i policajci imaju porodice, imaju svoju djecu „koja očekuju da se oni, sa svojih poslova koji su slabo plaćeni ili bez poslova, vrate svojim kućama, ako ništa drugo, zdravi i živi“.

– Nadam da jedino takvi, jedino kad sačuvamo mir i dostojanstvo u rješavanju naših problema, da ćemo i doći do njihovog rješenja. Iskreno sam vrlo zabrinuta i jako ožalošćena time šta se dogodilo u nekoliko gradova BiH, ali istovremeno apsolutno svjesna da svi građani koji su izrazili na ovaj način svoje nezadovoljstvo su u pravu – kazala je Dervoz.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Islamska zajednica u BiH: Da li je grijeh vakcinisati se preko reda?

Zamjeniku reisu-l-uleme i fetva-i-eminu Islamske zajednice, prof. dr. Enesu ef. Ljevakoviću upućeno je tako pitanje da li osoba ima...

Možda vas zanima i ovo