Nedjelja, 17 listopada, 2021

Desetine Ukrajinaca se od sukoba sa Rusijom sklonilo u Budvu

Nemojte propustiti

Budva (Foto: Arhiv)
Budva (Foto: Arhiv)

U jeku rusko-ukrajinske krize na desetine ukrajinskih državljana, sa svojim obiteljima, sklonili su se u Budvi, pišu podgoričke Vijesti.

Više ruskih i ukrajinskih državljana, koji godinama žive u Budvi, reklo je tom listu da u gradu ima sve više Ukrajinaca, koji su odlučili doći na Crnogorsko primorje.

Oni tvrde da mnogi od njih kupuju i nekretnine, a da ih je sve više potvrđuje i to da se ukrajinski jezik sve više može čuti u trgovinama i na ulici, prenosi Tanjug.

Inače, turistički radnici već strepe od posljedica ukrajinsko-ruskog sukoba na predstojeću ljetnu sezonu, s obzirom na to da s tih tržišta u Crnu Goru tradicionalno dolazi veliki broj gostiju svake godine.

Iz Crnogorskog turističkog udruženja (CTU) upozorili su da vlada mora biti oprezna kod komentiranja i odluka vezanih za taj sukob, a čelnik tog udruženja Žarko Radulović ocijenio je i da lažne vijesti, poput one da je Crna Gora uvela sankcije Rusiji, prave štetu i unose nemir.

Vlada Crne Gore treba dobro razmotriti eventualne posljedice ovakvih odluka na predstojeću sezonu. Također, treba dostaviti demanti ruskim medijima, ističu iz CTU.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dodik nastavlja: Svi znamo šta je bilo kada je Alija Izetbegović žrtvovao mir za BiH

Da li sutra Ustavni sud BiH treba da kaže ni vode nisu naše, fabrike nisu naše, zgrade nisu naše,...

Možda vas zanima i ovo